Studio 33 festival 2015 – werkplaatsen

Rabarber

Agenda

Studio 33 festival 2015 – werkplaatsen

  • speelperiode: 29, 30, 31 mei en 5, 6, 7 juni 2015
  • locatie: Theater Merlijn en Studio 33 - Bilderdijkstraat 35, Den Haag

Hans & Grietjes, een familiedrama

Stel je voor: je woont in the middle of nowhere. Er is geen geld. Je stiefmoeder ziet jou niet zitten. Op een dag word je midden in een donker bos gedropt. In de steek gelaten. Je zoekt dagenlang, maar kan je huis niet terugvinden. Je hebt honger. Wat doe je, als een prachtig zingende vrouw je een heerlijke smoothie aanbiedt? Laat je hem staan? Of laat je je betoveren?

In Hans en Grietje een familiedrama kijken we net even iets verder dan het bekende sprookje van Grimm. We zoeken onze eigen grimmige kant op en spelen daarmee een spel met realiteit, heden en verleden. Inclusief de extra’s: interviews met bekende psychologen en de schrijvers van het oorspronkelijke verhaal. Enjoy en huiver!

Speeldata en tijden:

30 mei 16.30 uur, 31 mei 14.30 uur

Makers:

Els Willems (regie) | Joost Kelderman (licht/techniek) | Andrea de Kruijf (decor/kostuum) | Miranda van der Kooy (productie)

Spelers:

Veerle de Boer, Roemer van den Broek, Feline Cornelis, Nany Eldin, Esmee van der Ende, Charlie van der Helm, Eline Hendriks, Yara van Herwijnen, Kaja Luiten, Kubra Ozturk, Hero Paauw, Lotte van Straaten, Maartje van Tilburg, Nina Le Tron, Dennis Turenhout

Geloof je het zelf

Aan de hand van religieuze taferelen en rituelen onderzoeken de spelers waar zij in geloven. “Op de eerste dag maak ik mijn neus kleiner, mijn haren langer en mijn buik platter. Op de tweede dag maak ik een huis vol warme lichten en muziek waar mijn vader en moeder samen in willen leven. Op dag drie maak ik drie beste vrienden die altijd bij mij zijn en heel veel lachen. Op de vierde dag maak ik mezelf zo slim dat ik niet meer naar school hoef. Op de vijfde dag bevrijd ik alle honden uit het asiel. Op dag zes breng ik Loes weer tot leven. En dag zeven… Op dag zeven ga ik chillen. Ja. Chillen.”

Speeldata en tijden:

30 mei 16.30 uur, 31 mei 14.30 uur

Makers:

Marjet Moorman (regie) | Joost Kelderman (licht/techniek) | Andrea de Kruijf (decor/kostuum) | Miranda van der Kooy (productie)

Spelers:

Yente van der Aart, Alissa Batstra, Fenne Beugels, Wessel Boog, Lunet van den Brand, Sequoia van Ekeren, Julie Gentis, Francisca Jochems, Hidde Keller, Vere Kester, Raya Schmid, Eva Spek, Michelle van der Stijl, Ilse van der Stijl, Joosje Van Vliet

SAFE

U zou het misschien niet zeggen, maar de wereld zit vol gevaren. Voorbeeld: Vlak onder de oppervlakte van een rivier wachten honderden piranha’s met bijtgrage tandjes tot jij je voet met dat kleine wondje erop eventjes in de rivier dipt en dan: ham, ham, ham, ham! Dood. Wij zijn Gerard. Wij zijn er om u te beschermen. Wij zijn het schild dat de op u gerichte pijlen tegenhoudt. Wij zijn uw airbag, uw valscherm, uw persoonlijke bodyguard, uw lijfwacht, de man die de kogel in z’n borst opvangt als ze op u schieten. Prettige voorstelling.

Speeldata en tijden:

30 mei 15.00 uur, 31 mei 14.30 uur

Makers:

Sophie Bakker (regie) | Jordan Tuinman (licht/techniek) | Andrea de Kruijf (decor/kostuum) | Miranda van der Kooy (productie)

Spelers:

Leonie Andriessen, Hadja Bah, Bob Blommers, Ozlem Cakir, Sascha Derckx, Yara Hooijmans, Sterre Houtzager, Imara Klokke, Charlotte Kohlinger

 

Meisjes zijn niks.

Wie heeft in godsnaam de titel van deze voorstelling bedacht? Hoe durft hij? Meisjes zijn ALLES. Veel meer dan jongens in ieder geval. Meisjes zijn niks gaat over verliefd worden en stoer doen. Over doodongelukkig zijn. Over aan en uit. Over jongens en meisjes en jongensmeisjes en meisjesmeisjes. Over alles verslindende liefde en het uit maken aan een ander overlaten omdat je het zelf niet durft. Over je hart op je tong en een steen in je maag.

Speeldata en tijden:

30 mei 15.00 uur, 31 mei 14.30 uur

Makers:

Abdel Daoudi (regie) | Jordan Tuinman (licht/geluid) | Andrea de Kruijf (decor/kostuum) | Miranda van der Kooy (productie)

Spelers:

Valerie Cramer, Damian Felida, Annabelle van der Geest, Annebel Jansen, Bastiaan van der Kolk, Jasmijn Lijst, Bibi Roos, Merel Schenk, Ruby Wanner, Soraya Willemsen, Yoshua Wolfsen

Prinsessendrama’s

Lieve Prins,

Ik ken je nog niet zo goed en weet niet wat je naam is, dus noem ik je maar prins. Wanneer kom je nou? Ik zou het leuk vinden om je een keer te ontmoeten. Onze ouders kennen elkaar, maar ik wil je natuurlijk zelf ook nog goedkeuren. Misschien heb je insta of facebook dan kan ik je daar alvast op bekijken en als je me jouw nummer geeft dan kunnen we appen. Ik type namelijk sneller dan ik schrijf. Ik hoop je snel te ze zien.

XOXO SNOW

Het leven van een moderne Disney-prinsessen gaat al lang niet meer zoals de sprookjes je doen geloven. Ze moeten sterke en onafhankelijke Disneyprinses zijn tegenwoordig met een eigen carrière. Kunnen ze nog wel wachten op hun Prins of moeten ze zelf op zoek?

Speeldata en tijden:

6 juni 16.30 uur, 7 juni 19.00 uur

Makers:

Abdel Daoudi (regie) | Joost Kelderman (licht/techniek) | Andrea de Kruijf (decor/kostuum) | Miranda van der Kooy (productie)

Spelers:

Fokkolien Bloembergen, Eline Boasson Borger, Marilise de Buck, Olivia de Gans, Olivia van Gelderen, Cloe Sophie Goedhart, Famke Lemstra, Emrys Rhemrev, Barbara Sabee, Bregje Stinis, Jillan Vijverberg, Nika Wessel

Knollenland

“Zusters! broeders! Leden van de orde der haasachtigen! Welkom in deze nieuwe wereld! Een plek waar wel ruimte is voor onze soort. Wij, konijnen onder elkaar. Laat u niet langer opjagen! Hier is het begin van onze jacht! Ik stel voor op de poten ineen te slaan en….”

Knollenland is een korte montagevoorstelling over jongeren die gezamenlijk houvast zoeken in een eigen fictieve wereld, met eigen regels en gebruiken. Maar wie bepaalt nou toch de weg?

Speeldata en tijden:

6 juni 16.30 uur, 7 juni 19.00 uur

Makers:

Josje Bruinsma (script en regie) | Yoni Serlie (eindregie) | Joost Kelderman (licht/techniek) | Andrea de Kruijf (decor/kostuum) | Miranda van der Kooy (productie)

Spelers:

Semme Blankestijn, Sophie Brouwer, Dieuwertje de Bruin, Anna Buitelaar, Luc Guinchard, Eleonore van Hees, Noortje de Klerk, Alejandra Koestal, Freddy Looijestijn, Mathilda Minakova, Sarah Elisabeth Noyon, Afra Roem, Gina Velcheva

Moeras van Jas

Aan de rand van een stad verzamelen zich jonge mensen. Verstopt onder een moeras van jas. Thuis worden ze vermist of zijn ze niet welkom. Ze willen met rust gelaten worden. Ze zoeken genegenheid verstoppen, verdwijnen en toch weer verschijnen. Twee mensen beginnen elkaar te begrijpen en de jassen verdwijnen.

Speeldata en tijden:

6 juni 15.00 uur, 7 juni 19.00 uur

Makers:

Jeroen de Graaf (regie) | Jordan Tuinman (regie) | Andrea de Kruijf (decor/kostuum) | Miranda van der Kooy (productie)

Spelers:

Anna Bisschop, Olin Bongers, Marieke Camps, Suhana Dietvorst, Iris Feld, Ilario Geubel, Benk van der Meij, Jonathan Reine, Niki Struving, Anouk Verburg, Eline Vieveen, Zena van Westrenen, Charlotte Willemsen

Spiegelbeeld

Een sportschool anno 2015. Iedereen is bezig met zichzelf. We willen allemaal mooi en gezond zijn. We melden ons massaal aan op de sportscholen, pijnigen onszelf , zweten ons de rambam en gaan met z’n allen aan de Superfood. Want we willen vooral mooi zijn. Want we houden vooral van onszelf. Narcisme is namelijk van alle tijden. Maar voor wie doen we het echt? Voor onszelf? Of voor anderen? Maar schoonheid is vergankelijk, toch?

Speeldata en tijden:

6 juni 15.00 uur en 7 juni 19.00 uur

Makers:

Juan Gomez Ocampo (’s Gravendreef College)

Spelers:

Thijs Offers, Jeroen Ravenschlag, Nikki Visser, Cox van Zijderveld, Jennifer van Veen, Kayleigh Verleun

Delen? Graag!