Safespace

Rabarber

Agenda

Safespace

Safespace

  • speelperiode: 11 t/m 19 maart
  • locatie: Theater Merlijn

Safespace is een poëtische bewegingstheatervoorstelling over veiligheid. 15 jongeren dolen rond in een apocalyptisch landschap dat met niets lijkt op de wereld waarin ze zijn opgegroeid.
De wereld die niet veel meer is dan een mistige herinnering. Ook al zijn hun lotgenoten soms onuitstaanbaar: ze hebben in ieder geval elkaar. Ze vormen een groep, verlangen naar houvast, vechten tegen doemscenario’s en spreken elkaar de moed in die ze nodig hebben om zich over te geven aan een nieuw begin. Wat hebben we nodig om ons veilig te voelen? Hoe geven we ons over aan het onbekende? Richten we ons tot de hemel? Kruipen we dichter tegen elkaar aan? Slaat onze fantasie op hol? Of blijven we nuchter en kalm? In een afwisseling van beweging, dans en tekst scènes zien we jongeren die elkaar vastgrijpen, wegduwen, bergen verzetten en in het diepe springen.

Regisseur Marijn van den Bogaard en choreograaf Whitney Paardekooper hebben zich laten inspireren door de wereld waarin jongeren van nu opgroeien. Een wereld die misschien wel onzekerder is dan ooit, waarin we allemaal op zoek zijn naar ons eigen, veilige plekje. Wat als de bom valt? Wat als de wereld overstroomt? Wat als het einde der tijden is aangebroken? Of kleiner, wat als ik niet goed genoeg ben? Wat-als vragen houden nooit op. Als er eentje beantwoord is, steekt de andere vraag de kop op. Met Safespace willen zij een hoopgevende voorstelling maken, een oefening in het kiezen van een onbekende weg. In een wereld waarin rampspoed ons omringd geeft verbeelding ons kracht. Maar tegelijkertijd is het ook een voedingsbodem voor doemscenario’s en angst. Wat als de bom valt? Wat als de wereld overstroomt? Hoe stellen we elkaar gerust in roerige tijden?

Een fysieke, energieke voorstelling over veiligheid.


Speeldata

11 maart 19.30 uur koop kaarten
12 maart 16.00 uur koop kaarten
17 maart 19.30 uur koop kaarten
18 maart 19.30 uur koop kaarten

Leeftijd

12+

Duur

60 minuten

Prijzen

Tot en met 18 jaar € 10,00
Volwassenen € 15,00
Met Rabarberpas € 7,50
Korting met Ooievaarspas (50%)

Spelers

Zoë Sarah Aries, Idan Blasband, Anne-Fleur van den Bosch, Raihana el Bouch, Marlin Cronie, Nynke Dousma, Lysen Hartgers, Jasmina Jaaf, Amélie Jumel-Bower, Anne Sophie Levin, Fleur Negenman, Danique Piasecki, Yfke Posthuma, Zenna Ramjankhan, Nina Snoek, Morris Hament, Julie-Pomme Nillesen

Makers

Regie Marijn van den Bogaard Choreografie Whitney Paardekooper Decor Vasilis Apostolatos Kostuum Caterina Pavan Lichtontwerp en techniek Joost Kelderman.
Met dank aan alle vrijwilligers!

 

Restitutie van reeds gekochte tickets is niet mogelijk.

Delen? Graag!

In beeld foto

Safespace

Safespace

Bekijk de foto's

In beeld video

Safespace bij DenHaagFM

Safespace bij DenHaag FM

Naar de videopagina