RAB’S VO theater festival l 10 en 11 feb 2024

Rabarber

Agenda

RAB's Festival

RAB’S VO theater festival l 10 en 11 feb 2024

  • speelperiode: 10 februari 2024
  • locatie: Rabarber

Tijdens het RAB’S festival gaan scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar de theatrale ontmoeting aan. Verspreid over de dag en naar aanleiding van eenzelfde thema, spelen de deelnemende scholen voor elkaar in Theater Merlijn. Daarnaast is er een  interactief een programma van workshops, een gezamenlijke lunch en zijn er nagesprekken. Er is plaats voor ca. 6 deelnemende scholen en ruim 100 deelnemende jongeren die betrokken kunnen zijn bij het maken, spelen, schrijven, regie,  ontwerpen en of de techniek).

De ervaring leert dat iedere school een andere aanpak heeft om tot een voorstelling te komen. Bij de één is de voorstelling het resultaat van de dramalessen. Bij de ander de uitkomst van een cultuurprofielwerkstuk en bij weer een ander is het een verlengde schoolaanbod. Rabarber adviseert en ondersteunt scholen graag bij het realiseren.

Thema:
Rabarber kiest ieder jaar een actueel en maatschappelijk thema dat ruimte biedt om vanuit eigen interpretatie het thema te verwerken in een voorstelling. Voor editie 2024 is gekozen voor het thema ‘Schuld en schaamte’

De schaduw het deel van jezelf waarvoor je je schaamt

‘Volgens Therapeut Stutz is de schaduw het deel van jezelf waarvoor je je schaamt – het deel van jou waarvan je wenste dat het niet bestond. Stutz zegt om met je schaduw te praten, hem te vragen hoe hij over jou denkt en hoe het voelt om ontkend of vermeden te worden. Om met de schaduw te werken, zegt Stutz, moet je het kunnen visualiseren, eren en er mee omgaan.’

Educatie:
Door het maken van voorstellingen en naar elkaar te kijken, nodigen we  jongeren uit met elkaar in dialoog te gaan. Elkaar te bevragen en met nieuwe inzichten hun kijk op de wereld te verruimen.

Delen? Graag!

In beeld foto

RAB'S Festival 2022

RAB'S festival 2022

Bekijk de foto's