Antigone

Rabarber

Agenda

Antigone

  • speelperiode: 11 en 12 mei 2017
  • locatie: Theater Merlijn

TRAC is het tweejarig avond acteertraject. Naast verdieping in alle facetten van het theater en met name spel en spelinzicht, is er gewerkt aan een eigen voorstelling. Ter afsluiting speelden zij op donderdag 11 en vrijdag 12 mei 2017 ANTIGONE in Theater Merlijn bij Rabarber. Na de voorstelling werden de certificaten uitgereikt.

TRAC 2 verdiepte zich o.l.v. regisseur Marjet Moorman in de Griekse tragedie Antigone in de bewerking van Jibbe Willems. Wat zijn haar motieven? Waarom is ze bereid zo ver te gaan? En hoe verhouden wij ons als spelers tot deze eeuwenoude personages?

ANTIGONE
‘De droom is dag en de dag is droom.’

De oorlog is voorbij, dus Kreon maakt een ontbijtje. Met versgeperste sinaasappelsap, avocado’s, zalm en rosbief. Want vanaf vandaag wordt onder zijn leiding alles beter.
We kijken weer vooruit! Zijn zoon Hemon verlangt naar een toekomst met zijn geliefde Antigone. Maar Antigone heeft een missie. Haar geliefde tweelingbroers die tegenover elkaar stonden in de oorlog zijn dood: de één begraven, de ander niet. Antigone zal niet rusten tot ook Polyneikes met aarde is toegedekt. Echter Kreon houdt vast aan de wet, want we hebben immers een wij en een zij nodig. Een vijand en een held. Hoe diep gaat het verlangen van Antigone naar het gelijkspel van haar broers?

Spel
Sander van Egmond, Barry Grove, Naomi Noltes, Lisa van der Quast, Lara Smits, Manon van de Vondevoort en Marjel de Vries.

Regie en script: Marjet Moorman, Lichtontwerp en techniek: Joost Kelderman. Productie: Jim Tuart en Sascha van Veen

Speeldata
11 en 12 mei 2017 aanvang 20.00 uur
Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35, Den Haag

Prijzen
Volwassenen €7,50
tm 18 jaar/ of op vertoon Rabarberpas€ 6,00
Korting met Ooievaarspas (50%)

Delen? Graag!

In beeld foto

Antigone

Antigone

Bekijk de foto's