Dalton theaterklas

Rabarber

Dalton theaterklas

In de theaterklas volg je één hele dag per week theaterlessen bij Rabarber. De hoofdvakken spel, zang en dans staan centraal bij jouw ontwikkeling op theatergebied. Aanvullend volg je vakken als dramaturgie, muziektheater, camera acteren en regie. In combinatie met workshops en het zien van en spelen in voorstellingen is de theaterklas een goede basis om jezelf goed te kunnen uitdrukken of presenteren.

Lesjaren
BT: Het hele jaar krijg je spel-, zang- en dansles. Bij spel staat fantasieontwikkeling, verbeelding, ruimte en rol opbouw centraal. Bij zang werk je aan adem- en stemtechniek, ritme en koorzang. Bij dans maak je kennis met de diverse basistechnieken van de moderne dans. BT wordt afgesloten met presentatie die bestaat uit de onderdelen spel, zang en dans.

2T: Naast een verdiepend programma in spel, zang en dans, krijg je ook vakken als theatergeschiedenis, camera acteren en bewegingstheater. 2T wordt afgesloten met een spelpresentatie waarin zang en dans worden geïntegreerd.

3T: Kenmerkt zich door het maken van een (muziektheater)voorstelling. Aan de hand van een script en rolverdeling werk je samen met de docerend makers, decor- en kostuumontwerper aan het maken van een voorstelling waarin zang en dans een grote rol spelen. 3T wordt afgesloten met het spelen van deze voorstelling in Theater Merlijn.

4T: Is opgebouwd in 4 blokken. In blok 1 behandel je Grieken en krijg je naast spel ook koorzang. In blok 2 verdiep je je in Shakespeare. In blok 3 maak je kennis met Commedia del Arte. Vanaf januari start start het laatste blok waarin er wordt gewerkt naar een (spel)presentatie. Naast spel krijg je tijdens dit blok ook dansbeweging.

5T: Is opgebouwd in 4 blokken. In blok 1 krijg je fysiek spel. In blok 2 viewpoint. Blok 3 ga je aan de slag met het maken van individuele performances. Het laatste blok wordt er gewerkt aan een presentatie.

Beoordeling:Tijdens alle lesjaren ontvang je per blok voor spel, zang en dans een cijfer en een geschreven rapport.

Na het afronden van de theaterklas:
na de theaterklas kan je doorstromen naar één van de theater vooropleidingen van Rabarber (L.O.T. of Tussenjaar) die je voorbereiden op de audities voor de verschillende theaterkunstvakopleidingen.

Delen? Graag!