Theater vooropleidingen

Rabarber

Verwacht

Vooropleidingen

Theater vooropleidingen

Denk je dat je genoeg kwaliteiten/mogelijkheden hebt om toelating te kunnen doen voor een van de kunstvakopleidingen kom dan auditie doen voor het tussenjaar of de L.O.T. van Rabarber.

Wij kijken primair naar jouw ontwikkelingsmogelijkheden en vinden jouw passie en focus belangrijk.
Wij staan borg voor  jouw persoonlijke ontwikkeling middels een uitgebreid vooropleidingsprogramma.
Wij bieden een divers scala aan theaterdisciplines in verdiepingsblokken.
Wij werken uitsluitend met docerende theatermakers.
Wij begeleiden je om de juiste keuze te maken voor en auditie voor een kunstvakopleiding en werken nauw samen met de vier grote theaterscholen van Nederland.

Blijf jij vooral  je dromen najagen, dan proberen wij je te helpen deze te verwezenlijken.

Tussenjaar
Tijdens deze intensieve vooropleiding beoefen je vier dagen per week (overdag) een variëteit aan theaterdisciplines, van september t/m februari. Zingen, spelen (met en zonder tekst), schrijven, theatermaken, fysiek bewustzijn en kennis over theater en het vakmanschap komen aan bod. Het Tussenjaar wordt afgesloten met een eigen presentatie en het uitreiken van de certificaten. Na het afronden van het Tussenjaar kan je je opgeven voor een maaktraject om je spelkwaliteiten verder te verdiepen.

L.O.T.  (landelijke Oriëntatie Theaterscholen)
Zit jij in het (voor)laatste jaar van het VO en wil jij je alvast oriënteren op  het theatervakonderwijs? Dan is de L.O.T echt iets voor jou! Van september t/m februari volg je op zaterdag (overdag) een variëteit aan  theaterdisciplines. Naast impro, monologen en fysiek spel volg je ook zang, dans/beweging en maak je een eigen solo. De L.O.T. sluit je af met een korte presentatie voor publiek en een uitreiking van de certificaten.

TRAC
Voor iedereen vanaf 18 jaar die naast zijn/ haar studie of werk serieus bezig wil zijn met theater biedt Rabarber de TRAC aan.
Naast spelverdieping waarbij o.a. improvisatie, fysiek spel, zang en stemvorming, monologen en scènes voorbij komen, wordt er wekelijks gewerkt aan een presentatie.
Letterlijk betekent TRAC  ‘plankenkoorts’, maar de TRAC is een prima voorbereiding op diverse parttime theateropleidingen.

Samenwerking kunstvakonderwijs
Rabarber adviseert en begeleidt de studenten in het maken van een keuze van de opleiding die het best bij ze past. Rabarber onderhoudt nauwe contacten met de diverse kunstvakopleidingen. Ieder jaar stroomt een groot aantal van de studenten door naar diverse kunstvakopleidingen (o.a. acteurs, regie, schrijven, docent) .

Aanmelden
Alle theater vooropleidingen starten in september en hebben een duur van 20 tot 30 weken. Aanmelden kan het gehele seizoen. Na aanmelding ontvang je automatisch een uitnodiging voor de eerstvolgende selectiedagen.

Delen? Graag!