Theater vooropleidingen

Rabarber

Verwacht

Vooropleidingen

Theater vooropleidingen

Vanaf september starten verschillende vooropleidingen. Dat zijn de L.O.T. (landelijke oriëntatie Theaterscholen) en het Tussenjaar. Het hele jaar kan je je aanmelden voor een vooropleiding naar keuze. Na aanmelding ontvang je automatisch een uitnodiging voor de eerstvolgende selectiedagen. Deze zijn jaarlijks in de periode juni/juli.

Denk je dat je genoeg kwaliteiten/mogelijkheden hebt om toelating te kunnen doen voor een van de kunstvakopleidingen; kom dan auditie doen voor het Tussenjaar en of  de L.O.T.

Wij kijken primair naar jouw ontwikkelingsmogelijkheden en vinden je passie en focus belangrijk.
Wij staan borg voor jouw persoonlijke ontwikkeling middels een uitgebreid vooropleidingsprogramma.
Wij bieden een divers scala aan theaterdisciplines in verdiepingsblokken.
Wij werken uitsluitend met docerend theatermakers.
Wij begeleiden je om de juiste keuze te maken voor de audities van een kunstvakopleiding en werken nauw samen met de vier HBO theaterscholen van Nederland.

Blijf vooral je dromen najagen, dan helpen wij jou die dromen te verwezenlijken.

Tussenjaar
Aanmelden voor het Tussenjaar seizoen 2020/2021 is niet meer mogelijk. 

Tijdens deze intensieve vooropleiding beoefen je, van september t/m februari vier dagen per week (overdag) een variëteit aan theaterdisciplines. Zingen, spelen (met en zonder tekst), schrijven, maken, fysiek bewustzijn en kennis over theater en het vakmanschap komen aan bod. Het Tussenjaar wordt afgesloten met een presentatie en het uitreiken van de certificaten. Na het afronden van het Tussenjaar kan je je opgeven voor een maaktraject om je spelkwaliteiten verder te verdiepen.

L.O.T. (landelijke Oriëntatie Theaterscholen)
Zit jij in het (voor)laatste jaar van het VO en wil jij je alvast oriënteren op  het theatervakonderwijs? Dan is de L.O.T echt iets voor jou! Van september t/m februari volg je op zaterdag (overdag) een variëteit aan  theaterdisciplines. Naast impro, monologen en fysiek spel volg je ook zang, dans/beweging en maak je een eigen solo. De L.O.T. sluit je af met een korte presentatie voor publiek en een uitreiking van de certificaten.

Samenwerking kunstvakonderwijs
Rabarber adviseert en begeleidt de studenten in het maken van een keuze van de opleiding die het best bij ze past. Rabarber onderhoudt nauwe contacten met diverse (HBO) kunstvakopleidingen. Ieder jaar stroomt een groot aantal van de studenten door naar een kunstvakopleidingen (o.a. acteurs, regie, schrijven, docent, muziektheater).

Aanmelden
Alle theater vooropleidingen starten in september en hebben een duur van 20 tot 30 weken. Aanmelden kan het gehele seizoen. Na aanmelding ontvang je automatisch een uitnodiging voor de eerstvolgende selectiedagen.

Aanmelden kan nu

Delen? Graag!