Tussenjaar(intensieve theater vooropleiding)

Rabarber

Verwacht

tussenjaar

Tussenjaar
(intensieve theater vooropleiding)

Tijdens deze intensieve vooropleiding volg je vier dagen per week (overdag) een variëteit aan theatervakken. Naast impro, performances en regie volg je ook zang, dans/bewegingstheater, muziektheater, camera acteren, tekst, personages en dramaturgie. Alle disciplines worden gegeven door HBO opgeleide vakdocenten en/of professionals (makers, regisseurs , schrijvers, acteurs) uit het theaterwerkveld.

Het Tussenjaar staat in het teken van jouw persoonlijke spel-/ontwikkeling en stelt je in staat te ontdekken op welk gebied jouw kwaliteiten liggen en hoe je deze het beste kan inzetten tijdens het doen van audities of voor het maken van de juiste studiekeuze. Ofwel, tijdens het Tussenjaar leer je jouw grenzen te ontdekken, te verleggen en uit je comfortzone te komen. Het Tussenjaar wordt afgesloten met een eigen presentatie en het uitreiken van de certificaten.

Samenwerking kunstvakonderwijs
Rabarber bestaat al meer dan 30 jaar en heeft een groot theaternetwerk opgebouwd en onderhoudt nauwe contacten met de TA Maastricht, HKU &HKA theater, ARTEZ Arnhem en Fontys Zwolle & Tilburg. Docenten van deze verschillende opleidingen geven tijdens het Tussenjaar  masterclasses.

Verbreding en verdieping
Naast het Tussenjaar kan je het hele seizoen bij Rabarber extra (spel)ervaring opdoen. Geef je op voor de audities van een Rabarberproductie, afstudeervoorstellingen van TA Maastricht en/of bij samenwerkingspartners (bv. HNT, Firma Mes). Na Tussenjaar start er een extra maaktraject om je spelkwaliteiten nog verder te verdiepen.

Het hele jaar ontvang je uitnodigingen om met korting naar voorstellingen te gaan en word je op de hoogte gehouden van de opendagen bij de theaterscholen. Jaarlijks organiseert Rabarber een ‘infomiddag theaterscholen’, waarbij voormalig Tussenjaar studenten langskomen en hun ervaringen delen over het doen van audities en de kunstvakopleiding die ze nu volgen.

Op 25 mei, 6 en 7 juli zijn de eerstvolgende selectiedagen voor seizoen 2019/20.

In het kort:
Leeftijd: Vanaf 17 jaar
Niveau: minimaal HAVO
Periode: september t/m februari
Dagen: maandag t/m donderdag
Tijden: 9.15 tot 15.45 uur
Kosten: € 2250,- *

* prijzen onder voorbehoud. Op basis van definitief aantal uren kunnen er kleine verschillen ontstaan.

Delen? Graag!