Vooropleiding Tussenjaar4 dagen p.w.

Rabarber

Verwacht

Tussenjaar 2020 eindpresentatie

Vooropleiding Tussenjaar
4 dagen p.w.

Aanmelden voor het Tussenjaar seizoen 2021/2022 kan via de link.

Tijdens deze intensieve vooropleiding volg je vier dagen per week (overdag) een variëteit aan theatervakken. Naast impro, performances en regie volg je ook zang, dans/bewegingstheater, muziektheater, camera acteren, tekst en dramaturgie. Alle disciplines worden gegeven door HBO opgeleide vakdocenten en/of professionals (makers, regisseurs , schrijvers, acteurs) uit het theaterwerkveld.

Het Tussenjaar staat in het teken van jouw persoonlijke spel-/ontwikkeling en stelt je in staat te ontdekken op welk gebied jouw kwaliteiten liggen en hoe je deze het beste kan inzetten tijdens het doen van audities en/of voor het maken van de juiste studiekeuze. Ofwel, tijdens het Tussenjaar leer je jouw grenzen te ontdekken, te verleggen en uit je comfortzone te komen. Het Tussenjaar wordt afgesloten met een eigen presentatie in de theaterzaal en het uitreiken van de certificaten.

Samenwerking kunstvakonderwijs
Rabarber bestaat al meer dan 30 jaar en heeft een groot theaternetwerk opgebouwd en onderhoudt nauwe contacten met de TA Maastricht, HKU/HKA theater, ARTEZ Arnhem en Fontys Zwolle/Tilburg. Docenten van deze verschillende opleidingen geven tijdens het Tussenjaar masterclasses.

Verbreding en verdieping
Naast het Tussenjaar kan je het hele seizoen bij Rabarber extra (spel)ervaring opdoen. Geef je op voor de audities van een Rabarberproductie, afstudeervoorstellingen van TA Maastricht en/of bij samenwerkingspartners (bv. HNT, Firma Mes). Na het Tussenjaar start er een extra maaktraject om je spelkwaliteiten nog verder te verdiepen.

Het hele jaar ontvang je uitnodigingen om met korting naar voorstellingen te gaan en word je op de hoogte gehouden van de open dagen bij de theaterscholen. Jaarlijks organiseert Rabarber een ‘info theaterscholen’, waarbij voormalig Tussenjaar studenten langskomen en hun ervaringen delen over het doen van audities en de kunstvakopleiding die ze nu volgen.

In het kort:
Leeftijd: Vanaf 17 jaar
Niveau: afgeronde middelbare school (VMBO-t/HAVO/VWO)
Periode: september t/m februari
Dagen: maandag t/m donderdag
Tijden: 9.15 tot 15.45 uur
Kosten: € 2300,- *

* prijzen onder voorbehoud. Op basis van definitief aantal uren kunnen er kleine verschillen ontstaan.

Meld je hier aan

Delen? Graag!