Info voortgezet onderwijs

Rabarber

Verwacht

PR beeld VO

Info voortgezet onderwijs

Workshops
Voor korte les reeksen, een theatrale invulling van themaweken of ter ere van bijzondere gelegenheden geeft Rabarber spel-, dans,- of zangworkshops op aanvraag. Drama workshops ter deskundigheidsbevordering voor groepsleerkrachten is ook mogelijk. De invulling en duur daarvan kunt u zelf afstemmen met de cultuurcoördinator van Rabarber, via sascha@rabarber.net of
070-3450996.

Dalton theaterklas
Sinds 2003 is Dalton Den Haag in samenwerking met Rabarber als eerste middelbare school in Den Haag een theaterklas gestart. In de theaterklas volgen leerlingen één dag per week theaterlessen bij Rabarber. De hoofdvakken spel, zang en dans staan centraal bij de ontwikkeling op theatergebied. Aanvullend volgen ze vakken als dramaturgie, muziektheater, camera acteren en regie. In combinatie met workshops en het zien van en spelen in voorstellingen is de theaterklas een goede basis om jezelf goed te kunnen uitdrukken of presenteren.

Theaterwerkplaatsen op school
Voor 1e en de 2e klassen van het voorgezet onderwijs biedt Rabarber van oktober t/m april 1,5 uur per week dramalessen aan. In de zogenoemde theaterwerkplaatsen wordt er vanuit de eigen fascinatie van de leerlingen gewerkt aan een presentatie.

RAB’s middelbare scholieren festival
Het RAB’S middelbare scholieren theaterfestival is een jaarlijks terugkerend festival waarbij middelbare scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar een theatrale strijd aangaan door het maken en spelen van een eenakter van maximaal 30 minuten aan de hand van een thema uit een voorstelling van een Haags theatergezelschap. Het festival wordt geproduceerd door en bij Rabarber.

Contact
Voor vragen en meer informatie; neem contact op met de coördinator educatie van Rabarber via 070 3450996, sascha@rabarber.net.

Delen? Graag!