Info voortgezet onderwijs

Rabarber

Info voortgezet onderwijs

Theaterworkshops
Voor korte les reeksen, een theatrale invulling van themaweken of ter ere van bijzondere gelegenheden geeft Rabarber theaterworkshops op aanvraag.  De invulling en duur is af te stemmen met Sascha van Veen, cultuurcoördinatie PO en VO.

Film en workshop
Rabarber biedt voor jongeren een broedplaats aan waar eigen ideeën en talenten centraal staan en onder artistieke begeleiding kans krijgen gerealiseerd te worden. De vorige editie van dit talentontwikkelingstraject Inside Out, heeft een korte film gemaakt. Deze film is op aanvraag klassikaal te bekijken in de klas of in het theater.  Na het zien van de film volgt een spelworkshop om dieper op de thematieken in te gaan. (ON)BESPROKEN is een korte film over een groep jongeren en de druk die ze voelen om de grens over te gaan.

Dalton theaterklas
Sinds 2003 is Dalton Den Haag in samenwerking met Rabarber als eerste middelbare school in Den Haag een theaterklas gestart. In de theaterklas volgen leerlingen één dag per week theaterlessen bij Rabarber. De hoofdvakken spel, zang en dans staan centraal bij de ontwikkeling op theatergebied. Aanvullend volgen ze vakken als dramaturgie, muziektheater, camera acteren en regie. In combinatie met workshops en het zien van en spelen in voorstellingen is de theaterklas een goede basis om jezelf goed te kunnen uitdrukken of presenteren.

Theaterwerkplaatsen op school
Voor 1e en de 2e klassen van het voorgezet onderwijs biedt Rabarber van oktober t/m april  dramalessen aan op scholen. In de zogenoemde theaterwerkplaatsen wordt er vanuit de eigen fascinatie van de leerlingen gewerkt aan een presentatie.

RAB’s middelbare scholieren festival
Het RAB’S middelbare scholieren theaterfestival is een jaarlijks terugkerend festival waarbij middelbare scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar een theatrale strijd aangaan. Door het maken en spelen van van voorstellingen (30 min) aan de hand van een thema. Het festival wordt geproduceerd door en vindt plaats bij Rabarber.

Contact
sascha@rabarber.net of 070-3450996.

Delen? Graag!