RAB’s Festival

Rabarber

Verwacht

RAB’s Festival

Het RAB’S middelbare scholieren theaterfestival is een festival waarbij middelbare scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar een theatrale strijd aangaan door het maken en spelen van een eigen voorstelling naar aanleiding van een thema.

Het festival vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 bij Rabarber.

Thema
Het RABS theaterfestival kiest ieder jaar een ander thema als uitgangspunt van de korte voorstellingen. Het Thema van het RAB’S 2019 is  Na ons de zondvloed! [we maken ons niet druk over wat er later gebeurt]

“Na ons de zondvloed”, zei de Franse koning Lodewijk XV. Als de zondvloed toch niet te vermijden is, kun je beter een feestje geven. De vraag is alleen: moeten we daar nu al aan beginnen of kan het nog even wachten? Bron: Han van der Horst, Historicus

Maatschappij
Stevenen we anno 2019 op een zondvloed af ? Kan het mensen schelen wat er later nu hun tijd op aarde gebeurt? Oceanen vol plastic, uitstervende bijen, klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. Maar ook wat doen we onze medemens aan? Zorgen wij wel goed genoeg voor onze oude vaders en moeders en hoe gaan we om met nieuwkomers…?

De voorstellingen worden door zowel een professionele vakjury als een publieksjury beoordeeld. Beide jury’s geven feedback en reiken prijzen uit. Maar zoals bij alle festivals geldt: het meedoen is het belangrijkste, de prijzen maken het alleen maar extra spannend!

Naast het spelen van de voorstellingen volgen de leerlingen theaterworkshops, zijn er diverse thematische activiteiten en is er een gezamenlijke lunch en diner.

Deelnemende scholen
Haags Montessori Lyceum, Johan de Witt Scholengroep, Dalton Den Haag, ’s Gravendreef College, Maerlant-Lyceum, De Populier, Floracollege,  Dalton Voorburg, Chr. Lyceum Delft.

Meer informatie over editie 2019 is hier te vinden.

Volgend jaar ook meedoen aan het RAB’S? Meld je  hieronder aan.

Aanmelden voor editie 2020

Delen? Graag!