Info voor PO en VO

Rabarber

Verwacht

Info voor PO en VO

Rabarber vindt het essentieel in contact te blijven met het primair‐ en voortgezet onderwijs. Door zowel actief, receptief als reflectief kennis te maken met theater krijgen kinderen en jongeren bouwstenen aangereikt waarmee zij op weg kunnen gaan om op te groeien tot evenwichtige, nieuwsgierige en inspirerende jongvolwassenen. Dit doet Rabarber o.a. door het aanbieden van structureel drama- en theaterlessen of losse workshops en door het maken van schoolvoorstellingen op verschillende Haagse scholen. In samenspraak met de scholen wordt er een programma gemaakt. De lessen, workshops en presentaties kunnen op de scholen zelf of bij Rabarber plaatsvinden.

Rabarber organiseert jaarlijks het RAB’S middelbare scholen theaterfestival, waarbij negen scholen een weekend lang de theatrale strijd met elkaar aan gaan.

Samenwerking
Rabarber heeft een intensieve samenwerking met Dalton Den Haag. Sinds 2003 volgen leerlingen van de Dalton theaterklas één dag per week theaterlessen bij Rabarber. De hoofdvakken spel, zang en dans staan centraal bij jouw ontwikkeling op theatergebied. Daarnaast zijn er drie theaterwerkplaatsen bij Dalton Voorburg, waar wekelijks een docerend maker van Rabarber spel en drama geeft.

Contact
Neem voor het aanvragen van lesaanbod of vragen contact op met de coördinator educatie van Rabarber via 070 3450996, sascha@rabarber.net.

Delen? Graag!