Info voor PO en VO

Rabarber

Verwacht

Info voor PO en VO

Rabarber vindt het essentieel, naast de theater- en productieklassen die zij in de vrijetijdssector biedt, steeds in contact te blijven met het primair‐ en voortgezet onderwijs. Zij zoekt daar waar mogelijk naar samenwerking. Door zowel actief, receptief als reflectief kennis te maken met theater krijgen kinderen en jongeren bouwstenen aangereikt waarmee zij op weg kunnen gaan om op te groeien tot evenwichtige, nieuwsgierige en inspirerende jongvolwassenen. Dit doet Rabarber o.a. door het aanbieden van drama- en theaterlessen,  schoolvoorstellingen en of losse workshops op verschillende Haagse scholen. In samenspraak met de scholen wordt het programma ontwikkeld en de workshops/presentaties kunnen op de scholen zelf of bij Rabarber plaatsvinden.

Samenwerking
Rabarber heeft een intensieve samenwerking met Dalton Den Haag. Sinds 2003 volgen leerlingen van de Dalton theaterklas één dag per week theaterlessen bij Rabarber. De hoofdvakken spel, zang en dans staan centraal bij jouw ontwikkeling op theatergebied. Daarnaast zijn er drie theaterwerkplaatsen bij Dalton Voorburg, waar wekelijks een docerend maker van Rabarber spel en drama geeft. Ook organiseert Rabarber jaarlijks het RAB’S middelbare scholen theaterfestival, waarbij negen scholen een weekend lang de theatrale strijd met elkaar aan gaan.

Contact:
Neem voor het aanvragen van lesaanbod of vragen contact op met de cultuurcoach van Rabarber, Sascha van Veen via 070 3450996, sascha@rabarber.net

Delen? Graag!