Algemene info voor scholen

Rabarber

Verwacht

Algemene info voor scholen

Rabarber vindt het essentieel, naast de theater- en productieklassen die zij in de vrijetijdssector biedt, steeds in contact te blijven met het primair‐ en voortgezet onderwijs. Zij zoekt daar waar mogelijk naar samenwerking. Door zowel actief, receptief als reflectief kennis te maken met theater krijgen kinderen en jongeren bouwstenen aangereikt waarmee zij op weg kunnen gaan om op te groeien tot evenwichtige, nieuwsgierige en inspirerende jongvolwassenen. Dit doet Rabarber o.a. door het aanbieden van drama- en theaterlessen,  schoolvoorstellingen en of losse workshops op verschillende Haagse scholen. In samenspraak met de scholen wordt het programma ontwikkeld en de lessen/presentaties kunnen op de scholen zelf  of bij Rabarber plaatsvinden.

Rabarber heeft een intensieve samenwerking met Dalton Den Haag. Sinds 2003 volgen leerlingen van de Dalton theaterklas één dag per week theaterlessen bij Rabarber. De hoofdvakken spel, zang en dans staan centraal bij jouw ontwikkeling op theatergebied.

Daarnaast geeft Rabarber 1,5 uur per week dramalessen bij Dalton Voorburg en organiseert Rabarber jaarlijks het RAB’S middelbare scholen theaterfestival. Waarbij 9 scholen een weekend lang de theatrale strijd met elkaar aan gaan.

Contact:
Neem voor het aanvragen van lesaanbod of vragen contact op met Sascha van Veen, de cultuurcoördinator van Rabarber via 070 3450996, sascha@rabarber.net

Delen? Graag!