Vanaf 6 jaar

Rabarber

Verwacht

Vanaf 6 jaar

Als je jonger bent dan 12, dan start je altijd in een basisgroep met leeftijdgenoten, gericht op jouw ontwikkelingsfase. Je ontwikkelt je eigen fantasie en creativiteit en maakt kennis met de grondregels van toneelspelen. Bij toneel ontwikkel je o.a. de volgende vaardigheden: improviseren, samenspelen, presenteren en tekst behandelen. Naast toneel krijg je vanaf 9 jaar ook een uur moderne/jazzdans. Daarin werk je met verschillende moderne en jazz danstechnieken. Door middel van oefeningen en improvisatie maak je kennis met ritme, beweging en techniek. Dans helpt je om goed te kunnen bewegen zodat je beter toneel kunt spelen.

Elk jaar is er een open dag, je ouders, broertjes en zusjes mogen dan aanwezig zijn en misschien zelfs even meedoen. Het jaar wordt afgesloten met een eindejaarsvoorstelling in één van onze eigen theaters.

Voor kinderen vanaf 6 jaar hebben wij de volgende groepen:

Tadaa
Tadaa is een kort kennismakingstraject voor kinderen van 6 en 7 jaar, om te ontdekken of theater iets voor hen is, met nadruk op spel en beleving. Spelplezier staat voorop en kinderen krijgen inzicht in het verschil tussen de werkelijkheid en de spelrealiteit.

Basisgroep
Ben je nieuw op Rabarber en tussen de 7 en 10 jaar dan start je in een basisgroep en krijg je één uur toneel. Vanaf 9 jaar in combinatie met één uur dans. Naast spelplezier wordt de speldurf belangrijker. Samenspel, improvisatie en het spelen van korte scènes komen aan bod. Met korte teksten, vanuit verhalen personages neerzetten is dan een volgende stap. Je maakt hierbij gebruik van kleding en rekwisieten.

Opleidingsgroep
Na de basis stroom je door naar de opleidingsgroep. Naast één uur toneel, krijg je ook één uur dans. Nu nemen rolverdieping, improvisatie, tekst en scènes een belangrijke plaats in. Inleving, concentratie en het uitspelen van conflicten worden ontwikkeld.  Ook ga je nu zelf scènes bedenken, vanuit verhalen, rekwisieten/kleding en jouw eigen belevingswereld en spelen met je emoties en met de ruimte.

Kosten
Tadaa – € 195,-
Basis 1 en 2 – € 225,-
Basis 3 – € 335,-
Opleidingsgroep 10/11 – € 335,-

Locaties in Den Haag
Rabarber, Bilderdijkstraat 35

Wanneer
Alle dagen van de week na school en in het weekend. (zie inschrijfformulier)

Aanmelden proefdeelname

Delen? Graag!