Vanaf 12 jaar

Rabarber

Verwacht

Vanaf 12 jaar

Toneelspelen is de hoofdzaak bij Rabarber. Vanaf 12 jaar start je direct in een opleidingsgroep met leeftijdgenoten. Je ontwikkelt je eigen fantasie en creativiteit en speelt met de grondregels van het toneelspelen; improviseren, samenspelen, presenteren en tekst behandelen. Naast toneel krijg je ook een uur moderne dans. In deze dansgroep werk je met verschillende moderne danstechnieken. Door middel van oefeningen en improvisatie maak je kennis met ritme, beweging en techniek. Dans helpt om goed te kunnen bewegen zodat je beter toneel kan spelen.

Voor kinderen vanaf 12 jaar bieden wij de volgende groepen aan:

Leerjaren
Nieuwelingen vanaf 12 jaar starten in het 1e leerjaar. Naast één uur toneel krijg je ook één uur dans. In deze jaren nemen rol verdieping, improvisatie, tekst en scènestudie, inleving en concentratie een belangrijke plaats in. Ook ga je zelf scènes bedenken vanuit verhalen, jouw eigen belevingswereld en kleine conflicten uitspelen. Je leert emoties vast te houden en de ruimte op het toneel goed te gebruiken.

Werkplaats
Na de leerjaren stroom je door naar de werkplaats. Je volgt een gevarieerd programma passend bij jouw leeftijd. Naast toneel heb je een aantal keer een aanvullende discipline. Bijvoorbeeld dialogen, fysiek spel en improvisatie. Ook werk je aan stemvorming en beweging. De laatste periode werk je aan een korte voorstelling van 30 minuten. Deze voorstelling wordt in juni tijdens het Studio 33 jongeren theaterfestival gespeeld in één van de theaterzalen.

Productiegroep
Na de werkplaats kan je auditie doen voor één van de producties. In een productie werk je onder leiding van een regisseur, choreograaf en/of zangdocent aan een Studio productie of een familieproductie. De Studio producties worden gespeeld tijdens het Studio 33 jongeren festival in juni. De familievoorstellingen tijdens de schoolvakanties. Er wordt veel van je gevraagd tijdens de repetities. Maar je krijgt er ook veel voor terug; een te gekke tijd met elkaar, een groot applaus van het publiek en nog meer spelervaring.

Kosten
Leerjaren – € 350,-
Werkplaats – € 475,-
Productiegroep – € 475,-

Locatie
Rabarber, Bilderdijkstraat 35

Wanneer
Diverse dagen en tijden in de week (zie inschrijfformulier). Zie hier de jaarplanning per dag.

Aanmelden voor proefdeelname

 

Delen? Graag!