Vanaf 12 jaar

Rabarber

Verwacht

Vanaf 12 jaar

Toneelspelen is de hoofdzaak bij Rabarber. Vanaf 12 jaar start je direct in een opleidingsgroep met leeftijdgenoten, gericht op jouw leeftijd en ontwikkelingsfase. Je ontwikkelt je eigen fantasie en creativiteit en speelt met de grondregels van het toneelspelen: improviseren, samenspelen, presenteren en tekst behandelen. Naast toneel krijg je ook een uur moderne/jazzdans. In deze dansgroep werk je met verschillende moderne en jazz danstechnieken. Door middel van oefeningen en improvisatie maak je kennis met ritme, beweging en techniek. Dans helpt je om goed te kunnen bewegen zodat je beter toneel kan spelen.

Voor kinderen vanaf 12 jaar bieden wij de volgende groepen aan:

Opleidingsgroep
Na de basis stroom je door naar een opleidingsgroep. Nieuwelingen vanaf 12 jaar starten in het 1e jaar. Naast één uur toneel krijg je ook één uur dans. In deze jaren nemen rolverdieping, improvisatie, tekst en scènestudie een belangrijke plaats in, net als inleving en concentratie. Ook ga je nu zelfs scènes bedenken, vanuit verhalen, rekwisieten/kleding en jouw eigen belevingswereld en kleine conflicten uitspelen. Je leert emoties vast te houden en de ruimte op het toneel goed te gebruiken.

Werkplaats
Na de opleidingsgroepen, als je op de middelbare school zit, ga je naar de werkplaats. Ook hier heb je een gevarieerd programma passend bij jouw leeftijd. Naast het werken met een theatermaker heb je twee keer vier weken een uitstapje naar een andere discipline. Bijvoorbeeld camera acteren, viewpoint, de vloer op, etc. Ook ga je naast deze blokken zeven weken aan stemvorming en tien weken aan beweging doen. De laatste periode van circa 16 weken werk je samen met de regisseur aan een korte voorstelling van 30 minuten. Deze voorstelling wordt in juni tijdens het Studio 33 jongeren theaterfestival gespeeld. Er wordt van je gevraagd dat je aanwezig bent bij alle repetities en natuurlijk op de voorstellingsdagen, maar ook dat je naar de andere producties in het festival gaat kijken met elkaar. Natuurlijk krijg je er ook veel voor terug: namelijk een te gekke tijd met elkaar en groot applaus van het publiek.

Verdiepingsjaren
Nieuw zijn de verdiepingsjaren. Heb je eerder theaterlessen gevolgd of in een voorstelling gespeeld en wil je in een seizoen jouw spelkwaliteiten nog meer ontwikkelen? Geef je dan op voor een verdiepingsjaar. We bieden deze aan in de leeftijd 13-15 jaar, 16-18 jaar, 18-21 jaar.

Productiegroep
Na de werkplaats kan je auditie doen voor één van de producties. Zit je in een productie, dan werk je onder leiding van een regisseur, choreograaf en/of zangdocent aan een Studio productie, een familieproductie, filmproductie, of een productie uit de wereld van toneel/literatuur. De Studio producties en de filmproductie worden gespeeld tijdens het Studio 33 jongeren festival in juni. De familievoorstellingen in de schoolvakanties. Er wordt veel van je gevraagd, want je moet altijd aanwezig zijn bij de repetities en keihard werken. Maar je krijgt er ook veel voor terug: een te gekke tijd met elkaar en natuurlijk een groot applaus van het publiek.

Kosten
Opleidingsgroep – € 335,-
Werkplaats – € 435,-
Verdiepingsjaren – € 335,-
Productiegroep – € 435,-

Locatie
Rabarber, Bilderdijkstraat 35

Wanneer
Diverse dagen en tijden in de week (zie inschrijfformulier)

Aanmelden voor proefdeelname

 

Delen? Graag!