Tussenjaar4 dagen p.w.

Rabarber

Verwacht

Tussenjaar
4 dagen p.w.

Aanmelden voor het Tussenjaar seizoen 2022/2023 kan via de link.

Het tussenjaar zal komend seizoen in een vernieuwde versie van start gaan. De duur van het Tussenjaar is verlengd en het lesaanbod verrijkt.

Een jaar om meer over jezelf te ontdekken en uit te vinden wat je nieuwsgierig maakt.

Het Tussenjaar bij theaterschool Rabarber bestaat uit een gevarieerd programma van lessen op het gebied van theater, beweging en stem. In verschillende blokken krijg je van vakdocenten les, die ook samen met jou geëvalueerd worden. Daarnaast zijn verdiepingslessen, zowel op het gebied van theater als andere kunstdisciplines. Uitgangspunt is altijd dat ze je inspireren, tot nadenken zetten en je blik verruimen. Naast de lessen zijn er ook culturele uitstapjes (bv. bezoek podia, museum, ateliers), speel je in een familieproductie en sluit je het Tussenjaar af met een gezamenlijk presentatie waarin ieder een medemaker is.

Het Tussenjaar bestaat uit één groep van circa 12-15 deelnemers, waar theater de gemene deler is. Je krijgt de meeste lessen in groepsverband. Tijdens opdrachten wordt er regelmatig in kleinere groepjes. Naast het vakdocenten team, heeft de groep een mentor en is er een persoonlijke coach om jouw ontwikkelingen, ambities m.b.t. doorstroom naar (kunst)vakonderwijs, audities en/of datgene waar je tegenaan loopt mee te bespreken. Tijdens het tussenjaar staat jezelf en de ander uitdagen, ruimte geven aan en je eigen plek innemen centraal. Dit ter bevordering van ieders (spel)ontwikkeling.

Vooraf aan het Tussenjaar doet iedereen auditie. Tijdens de auditie kijken we naar inbreng, creativiteit, persoonlijk motivatie en de individuele en groepsdynamiek.

Concreet:
• Van september t/m april 2023
• 4 dagen in de week
• Lesdagen zijn ma, di, wo, do
• tussen 9.00-15.45 uur
• € 2700,- *
• Voor ieder die (net) klaar is met de middelbare school (ca. 17-21 jaar)

*Auditie doen is kosteloos. Bij een positieve auditie uitslag ontvang je een inschrijflink voor het Tussenjaar.
Ben je bij start van het Tussenjaar 21 jaar, dan is Rabarber verplicht btw te verrekenen op het lesgeld.

Samenwerking kunstvakonderwijs
Rabarber bestaat al meer dan 35 jaar en heeft een groot theaternetwerk opgebouwd. Er zijn goede contacten/relaties met de TA Maastricht, HKU/HKA theater, Codarts, ARTEZ Arnhem en Fontys Zwolle/Tilburg. Docenten van deze verschillende opleidingen geven tijdens het Tussenjaar lessen en/ of masterclasses.

Verbreding en verdieping
Naast het Tussenjaar is er bij Rabarber nog meer te doen. Geef je op voor de audities van een Rabarberproductie, afstudeervoorstellingen van TA Maastricht/ HKU Utrecht en/of bij samenwerkingspartners (bv. HNT, Firma Mes). Deelnemers ontvangen hiervoor auditie oproepen.

Meld je hier aan voor de auditie

Delen? Graag!