State of shame | schoolvoorstelling VO

Rabarber

Verwacht

State of Shame jongerenvoorstelling poster liggend

State of shame | schoolvoorstelling VO

Een poëtische, tragikomische dans- en theatervoorstelling over schaamte en eenzaamheid

“State of Shame” is een boeiende dans- en theatervoorstelling die de complexe thema’s van schaamte, eenzaamheid en de menselijke behoefte aan verbinding verkent. Deze voorstelling duikt in de wereld van ongeschreven regels en codes die onze plaats binnen groepen bepalen, en stelt essentiële vragen over identiteit en gemeenschapsgevoel. Hoever gaan we om niet alleen te staan? Wat definieert een groep? En wie zijn we zonder de blik van anderen?

Deze poëtische en tragikomische productie biedt een intiem portret van individuen op hun zoektocht naar verbinding – met zichzelf, elkaar en het publiek. Met ongemakkelijke voorstelrondjes, dromen die je de waarheid vertellen en de vrijheid van dansen alsof er niemand kijkt, raakt “State of Shame” je op een diep, persoonlijk niveau.

“State of Shame” is een uitnodiging om de impact van schaamte te verkennen, en hoe deze ons leven en relaties beïnvloedt.  Reserveer nu jouw plek!

Doelgroep: Praktijk l (V)MBO l HAVO l VWO
Periode:
22 t/m 28 mrt 2024
Thema: Schaamte en Schaamteloosheid
Discipline: Theater, poëzie, Mediacultuur

Locatie: Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35, Den Haag
Duur activiteit: 55 minuten + 15 minuten nagesprek met de spelers en maker
Zaalcapaciteit: 80 zitplaatsen
Prijs: € 12,50

Spelers
Finn van den Berg, Marlin de Vil, Mace Groven, Zoe Kenworthy, Sara van Lith, Nore Schakel, Malik Turkoglu, Enia Turohan

Makers
Concept/regie:
Marijn van den Boogaard Choreografie:Lara Sluijter Dramaturgie: Patricia Oldenhave Kostuum/decor:Caterina Pavan Lichtontwerp/techniek: Govert Westing Productie: Zarah Boeters Publiciteit: Charlene Kortstam

Met dank aan: Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en HNT

Extra informatie voor in herinneringsmail:
Vooraf aan de voorstelling ontvangen leerkrachten een lesbrief met extra informatie over het voorstellingsbezoek. Wij vragen je 15 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn bij het theater. Onze medewerkers zullen jullie ontvangen en begeleiden naar de zaal. Om zoveel mogelijk leerlingen te kunnen ontvangen in ons theater, vragen wij je om met niet meer dan 2 begeleiders of docenten per klas te komen.

Delen? Graag!