State of shame | schoolvoorstelling VO

Rabarber

Verwacht

State of shame

State of shame | schoolvoorstelling VO

“Mijn hart versnelt, ik wil het liefst uit mijn eigen huid kruipen, ik draai mijn hoofd af, oplossen, verdwijnen, maar blijf verstijfd staan.’ Soms is schaamte van korte duur maar kan ons ook jaren achtervolgen. Zich een plek opeisen in je lichaam en in je hoofd. Het vormt je blik op de wereld en die over jezelf. ‘State of Shame’ maakt op poëtische bespreekbaar wat schaamte met ons doet. Schuld en schaamte lijken ver uit elkaar te liggen, maar beide creëren regels en codes om de ‘wij’ te laten verschillen van de andere, ‘zij’. Soms wil ik je vertellen wat er is gebeurd, maar de schaamte zit met tweecomponentenlijm in mijn borst vast geplakt.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding. Aansluitend op de voorstelling volgt een nagesprek met cast en artistiek team.

Doelgroep: Praktijk l (V)MBO l HAVO l VWO
Periode:
22t/m 28 mrt 2024
Thema: Schaamte en Schaamteloosheid
Discipline: Theater, poëzie, Mediacultuur

Locatie: Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35, Den Haag
Duur activiteit: 75 minuten
Zaalcapaciteit: 110 zitplaatsen
Prijs: € 12,50

Extra informatie voor in herinneringsmail:
Vooraf aan de voorstelling ontvangen leerkrachten een lesbrief met extra informatie over het voorstellingsbezoek. Wij vragen je 15 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn bij het theater. Onze medewerkers zullen jullie ontvangen en begeleiden naar de zaal. Om zoveel mogelijk leerlingen te kunnen ontvangen in ons theater, vragen wij je om met niet meer dan 2 begeleiders of docenten per klas te komen.

Delen? Graag!