Kunstonderwijs op scholen

Rabarber

Verwacht

Kunstonderwijs op scholen

Schoolvoorstellingen
Voor het PO ontwikkelt Rabarber schoolvoorstellingen, die op school in een ruim lokaal (bv. gymzaal, aula) geprogrammeerd kunnen worden. Het schoolvoorstellingsaanbod kunt u vinden op rabarber.net, in de VONK of bij de cultuurschakel.  Na uw aanvraag ontvangt u een lesbrief met praktische informatie over de voorstelling. De voorstellingen worden gemaakt door professionele theatermakers/regisseurs en gespeeld door jong talent.

Workshops
Rabarber komt ook graag bij u op school voor theater- dans- of zangworkshops. Deze kunnen worden aangevraagd ter aanvulling op een theaterbezoek, ter invulling van themaweken of ter ere van bijzondere gelegenheden. Voor iedere doelgroep en/of gewenste thema’s worden de workshops op maat gemaakt. Ook verzorgt Rabarber workshops deskundigheidsbevordering voor groepsleerkrachten. De invulling en duur daarvan kunt u zelf afstemmen met de cultuurcoördinator van Rabarber.

Kunstenaar in de klas
Wat is een scène en hoe speel je deze? De Kunstenaren in de klas van Rabarber – de theaterschool van Den Haag – zijn docerend theatermakers, die de fantasiewereld van de leerling op zijn kop zetten. Al doende en vertellende, brengt de Kunstenaar in de klas de leerlingen in aanraking met de kneepjes uit het theatervak én hun eigen toneelkracht. Ze ontdekken de mogelijkheden die mimiek, houding en verbeelding hen geeft. Want hoe speel je iemand anders met je eigen kleding aan? Fantasie en transformatie binnen een veilige sfeer, dát brengt de Kunstenaar in de klas van Rabarber.

Contact
Neem voor het aanvragen van lesaanbod of vragen contact op met de coördinator educatie van Rabarber via 070 3450996, sascha@rabarber.net.

Delen? Graag!