Aan de andere kant l PO schoolvoorstelling

Rabarber

Verwacht

Aan de andere kant

Aan de andere kant l PO schoolvoorstelling

Aan de andere kant;
is een theaterproject van Rabarber, waarbij ontmoeting en uitwisseling centraal staan. Het uitgangspunt is leerlingen uit de diverse wijken van de stad met elkaar te verbinden. Leerlingen uit groep 6 krijgen de kans om met elkaar kennis te maken, door middel van het uitwisselen van theaterervaringen. Dat doen we door samen een voorstelling te maken en te spelen voor leerlingen, ouders en vriendjes uit heel Den Haag.

Het project is opgedeeld in drie fasen:

Fase I: Leerlingen uit groep 6 volgen een theaterworkshop in de klas. 

Fase II:  Leerlingen die uiteindelijk mee willen doen aan de voorstelling Aan de andere kant, kunnen zich opgeven voor een tweede gratis workshop. Deze workshop is op 9 maart 2019 en wordt bij Rabarber gegeven. Met leerlingen van diverse scholen uit de stad maken de leerlingen kennis maken met elkaar en met toneelspelen. Vooraf aan deze tweede workshop krijgen de leerlingen een schrijfopdracht. Met die tekstjes gaan ze de slag met die tekstjes en diverse speloefeningen. Via deze link kan je je aanmelden voor de tweede workshop. Na aanmelding krijg je een uitnodiging met daarin de tijd van workshop en de schrijfopdracht. Je kan je tot maandag 4 maart inschrijven.

Fase III: Van elke deelnemende basisschool doen een aantal leerlingen mee aan dit unieke theaterproject. Deze leerlingen zijn geselecteerd vanuit fase II in overleg met de school. De repetities van de voorstellingen vinden plaats op Rabarber en is buitenschools.

Voorstellingsinfo:

Aan de andere kant
Een muzikale en beeldende theatervoorstelling over verder durven kijken dan je neus lang is. 9600 keer per dag doe je het. Zonder er bij na te denken. Knipperen met je ogen. Je knippert. En knippert. En knippert. Maar dan gebeurt het. In een mini mini mini seconde ben je verdwenen. Zomaar. Plotseling. Wanneer je je ogen opent ben je aan DE ANDERE KANT. Een plek waar niets is wat het lijkt. Een onontdekte plek waar je tegen kanten van jezelf op botst, verrassende mensen ontmoet en nieuwe dingen leert waarvan je nooit had durven dromen. Hier kun je opnieuw beginnen en zijn wie je wil zijn. Maar als je aan de andere kant bent; Kies je voor het vertrouwde of het onbekende? Probeer maar. Knipper eens met je ogen. We zien je daar…

Regie en tekst: Jeroen de Graaff, Choreografie; Yoni Serlie, Muzikale begeleiding; Marne Miessen, Vormgeving Anouk van Schie, Licht en techniek; Joost Kelderman

Delen? Graag!