Hans en Grietje/Geloof je het zelf

STUDIO 33 - 2015

Hans en Grietje/Geloof je het zelf

Hans & Grietjes, een familiedrama
Stel je voor: je woont in the middle of nowhere. Er is geen geld. Je stiefmoeder ziet jou niet zitten. Op een dag word je midden in een donker bos gedropt. In de steek gelaten. Je zoekt dagenlang, maar kan je huis niet terugvinden. Je hebt honger. Wat doe je, als een prachtig zingende vrouw je een heerlijke smoothie aanbiedt? Laat je hem staan? Of laat je je betoveren?

In Hans en Grietje een familiedrama kijken we net even iets verder dan het bekende sprookje van Grimm. We zoeken onze eigen grimmige kant op en spelen daarmee een spel met realiteit, heden en verleden. Inclusief de extra’s: interviews met bekende psychologen en de schrijvers van het oorspronkelijke verhaal. Enjoy en huiver!

Speeldata en tijden: 30 mei 16.30 uur, 31 mei 14.30 uur

Makers: Els Willems (regie/decor/kostuum), Joost Kelderman (licht/techniek), Miranda van der Kooy (productie)

Spelers: Veerle de Boer, Roemer van den Broek, Feline Cornelis, Nany Eldin, Esmee van der Ende, Charlie van der Helm, Eline Hendriks, Yara van Herwijnen, Kaja Luiten, Kubra Ozturk, Hero Paauw, Lotte van Straaten, Maartje van Tilburg, Nina Le Tron, Dennis Turenhout

Geloof je het zelf
Aan de hand van religieuze taferelen en rituelen onderzoeken de spelers waar zij in geloven. “Op de eerste dag maak ik mijn neus kleiner, mijn haren langer en mijn buik platter. Op de tweede dag maak ik een huis vol warme lichten en muziek waar mijn vader en moeder samen in willen leven. Op dag drie maak ik drie beste vrienden die altijd bij mij zijn en heel veel lachen. Op de vierde dag maak ik mezelf zo slim dat ik niet meer naar school hoef. Op de vijfde dag bevrijd ik alle honden uit het asiel. Op dag zes breng ik Loes weer tot leven. En dag zeven… Op dag zeven ga ik chillen. Ja. Chillen.”

Speeldata en tijden: 30 mei 16.30 uur, 31 mei 14.30 uur

Makers: Marjet Moorman (regie/decor/kostuum), Joost Kelderman (licht/techniek), Miranda van der Kooy (productie)

Spelers: Yente van der Aart, Alissa Batstra, Fenne Beugels, Wessel Boog, Lunet van den Brand, Sequoia van Ekeren, Julie Gentis, Francisca Jochems, Hidde Keller, Vere Kester, Raya Schmid, Eva Spek, Michelle van der Stijl, Ilse van der Stijl, Joosje Van Vliet