Selectieweekend zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023

Rabarber

MaakLabs v.a. 12 jaar

Selectieweekend zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023

Ben jij (bijna) 13 jaar of ouder en heb jij zin om volgend seizoen in een Productie, Expeditie of MaakLab te spelen bij Rabarber? Geef je dan op voor het selectieweekend van 1 en 2 juli 2023.

Wat houdt dit selectieweekend in?
Tijdens dit selectieweekend werk je samen met een groep Rabarberspelers onder leiding van verschillende docenten/regisseurs aan opdrachten op het gebied van spel en beweging en gaan jullie improviseren. De aanwezige docenten/regisseurs bekijken bij welke groep jij het beste past. Je bent in totaal ongeveer 3 uur aanwezig.

Wat verwachten we van jou als je deelneemt aan een Productie, Expeditie of MaakLab?
Meedoen aan een Productie, Expeditie of MaakLab waarbij je als groep gezamenlijk toewerkt naar een prachtig eindresultaat is fantastisch. Het is ook een veeleisend proces dat vraagt om een grote toewijding en discipline. Aanwezigheid is daarbij een belangrijke voorwaarde. De groep heeft jou nodig! Net als bij voetbal moet je altijd aanwezig zijn. Zoals je geen voetbalwedstrijd kunt spelen wanneer het team niet compleet is, zo kun je ook geen voorstelling maken wanneer de spelersgroep niet compleet is.

Wat kan je in de verschillende trajecten verwachten?
Productie
In dit traject werk je onder leiding van een professioneel team (regisseur, choreograaf en/of zangdocent, kostuum- en decorontwerper, lichttechnicus) toe naar een familievoorstelling van circa 60 minuten. De groep bestaat uit 25 spelers van verschillende leeftijden. De focus ligt bij dit traject op het maken van een voorstelling voor extern publiek. De voorstelling speelt tijdens de voorjaarsvakantie en in een paar aansluitende weekenden. Er wordt veel van je gevraagd tijdens de repetities. Maar je krijgt er ook veel voor terug; een te gekke tijd met elkaar, een groot applaus van het publiek en nog meer spelervaring.

Expeditie
Dit traject is voor avonturiers. Kleur jij graag buiten de lijntjes? Is niks je te gek? Hoe gaat een kunstenaar te werk? In dit traject ben jij volwaardig medemaker. Wederzijdse inspiratie, het ontwikkelen van eigen mogelijkheden, het verwerven van nieuwe inzichten over wat theater kan zijn en in wat zich afspeelt in de wereld. Experiment en onderzoek staan voorop in dit traject. We zoeken een samenwerking met een externe partij. Natuurlijk focussen we ons ook op vorm intensiteit, emoties, kwetsbaarheid, fantasie en verbeeldingskracht. Je sluit dit traject af met een voorstelling in juni (of op een ander moment als de inhoud van de voorstelling hierom vraagt).

MaakLab
Ben jij eigenwijs? Nieuwsgierig? Vind je altijd overal iets van? Dan is een MaakLab echt iets voor jou! Dit traject daagt je uit om mee te denken, mee te maken, mee te onderzoeken. Onder leiding van een vakkundige theatermaker/choreograaf/docent maak je gezamenlijk een korte voorstelling. Natuurlijk blijf je werken aan je technieken zoals: Fysiek spel, tekstbehandeling, improvisatie, ruimtegebruik, beweging, verbeelding, fantasie en concentratie. Doorzettingsvermogen, lef en volledige inzet is bij het gezamenlijk maken van een voorstelling van belang. Met elkaar ga je ontdekken wat jullie willen vertellen en hoe jullie dat willen vertellen. Je sluit dit traject af met een voorstelling in juni.

De uitslag; waar kijken docenten/regisseurs nu naar tijdens zo’n selectieweekend?
Naast spelvaardigheden is zeker motivatie, leergierigheid, openheid en een sterke werkhouding van belang. Op basis daarvan zullen de docenten/regisseurs je indelen bij de groep waar jij het beste tot je recht komt en je je verder kunt ontwikkelen. Daarnaast spelen ook een aantal praktische factoren een rol; ben je beschikbaar op de repetitiedag(en) en in speelperiodes?

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor het selectieweekend.

Het formulier moet vóór 16 juni 2023 bij ons binnen zijn. Heb je nog vragen of twijfel je, neem dan contact op met Rabarber via zarah@rabarber.net.

In de week van 19 juni ontvang je een bevestiging van je deelname aan het selectieweekend en de dag en tijd waarop je aanwezig moet zijn. Je bent in totaal ongeveer 3 uur aanwezig .
Wij hopen je te zien tijdens het selectieweekend.

Delen? Graag!