Voorproefjes van de scholen

Haags Montessori Lyceum
‘Wie wint verliest’
Frida en San wonen een jaar samen. Niets staat een fijne dag in de weg. Op een eigen bescheiden wijze willen ze hun feestje vieren. Maar …. het loopt anders dan ze hadden gepland. Sterker nog, het loopt totaal uit de hand.

Bekijk HIER de trailer!

Segbroek College
‘Eigenlijk zijn we allemaal Dik’
Ik ben een bijzonder mens. Er is niemand zoals ik. Mijn leven is een aaneenschakeling van fantastische momenten. Ik ben origineel. Ik ga het allemaal anders doen. Ik ben heel speciaal. Ik ken geen gelijke. Ik ben uniek. Echt. Uniek.

Dalton Den Haag
‘Hamlet in 20 minuten’
Dalton Den Haag speelt “Hamlet in 20 minuten”: het stuk der stukken in een bewerking van Tom Stoppard. Deze Engelse toneelschrijver ging eens een weddenschap met iemand die beweerde dat het onmogelijk was om het oorspronkelijke verhaal te vertellen in een dik kwartiertje. Stoppard won en sterker nog: hij herschreef het stuk ook nog als (hilarische) epiloog van 1 minuut.
De spelers van Dalton Den Haag durven het aan, om in hún bewerking niet alleen te laten zien dat de inhoud van het stuk nog altijd springlevend is, maar ook om de omgangsvormen te laten zien, soms onaardig, soms ronduit bot. Dat Hamlet er alle reden voor heeft om zich zo op te stellen, geeft aan die afwezigheid van wellevend gedrag een onderliggend motief: dat hij regelrecht op zijn eigen ondergang afstevent kan hem minder schelen, dan de huichelarij van de hem omringende personen aan het licht te brengen: dat lukt hem – misschien wel juist door zo bot en bijtend te zijn – heel goed.

Maerlant Lyceum
Who The F*** Is Shakepeare?
Het Maerlant-Lyceum speelt dit jaar een komische voorstelling. Met Who The F*** Is Shakespeare? Hierin word je meegenomen op een reis langs de bekendste toneelstukken van William Shakespeare. Door middel van sketches ontdek je dat botheid ook bij de Bard een hoofdrol speelt. Who The F*** Is Shakespeare? is een feest der herkenning, gebaseerd op het Paradesucces Zap Shakespeare.

Johan de Witt College
Kunnen we het misschien een béétje gezellig houden?
15 mensen van verschillende afkomst leven samen op een podium. Hoe hou je het gezellig waneer onbegrip en vooroordelen op de loer liggen?

’s Gravendreef College
‘Labels’
Mensen kunnen niet leven zonder dingen in te delen in categorieën. Onze hersenen zouden overprikkeld raken zonder indelingen, en we kunnen moeilijk over iets praten zonder er een categorie bij te halen. Iedereen kent het; “Oh dat is er zo één”. In de datingshow “What’s your love label?” gaan drie dames op zoek naar de jongen van hun dromen, door al hun wensen in hokjes te plaatsen. Gaat dit ook lukken?

De Populier
‘Titel: … (puntje, puntje, puntje)’
Eén verdrietig meisje, twee ruziënde ouders, drie roddelende lellebellen, vier semi-jaloerse vriendinnen en of je dan nog ‘Ja, ik wil!’ kunt zeggen…

Veurs Voorburg
De roof
Een stiefvader is heel aardig voor zijn stiefzonen.
Hij vraagt zijn stiefzonen mee te doen aan een roof onder het mom van liefdadigheid.
De stiefvader beloofd de jongens een I-Pad air en politiepakken.
Tijdens de roof gaat het alarm af. Stiefvader wordt opgepakt de jongens weten te ontsnappen.
Stiefvader geeft zijn  stiefzonen de schuld. Moeder is heel erg boos op de jongens. De jongens hebben gelukkig het skypegesprek opgenomen.
Moeder gaat met de jongens naar het bureau om de boel op te klaren. We blijven gewoon aardig tegen Stiefvader, zegt moeder.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.