Uitslag en foto’s van RAB’S 2016

Winnaar van het RAB’S Festival 2016 is Johan de Witt Scholengroep met “Kunnen we het misschien een béétje gezellig houden?”

Commentaar van de vakjury:
‘We hebben gekozen voor een voorstelling waarbij de groep een hechte eenheid vormt, waarin alle disciplines terugkomen (dans en zang), die enorm actueel is en waarbij de spelers ons stuk voor stuk raakten.’
Een simpel idee, zeer krachtig uitgevoerd door spelers met relatief weinig ervaring. Het was een grote spelersgroep maar voor iedereen was ruimte op het podium, wat heel mooi samenviel met de inhoud. Ook stonden alle performers in hun kracht en werd ieders talent en achtergrond benut waardoor er een voorstelling stond die de jury tot tranen toe roerde.

Publieksprijs: Segbroek College met ‘Eigenlijk zijn we allemaal Dik’
Commentaar van de Publieksjury:
‘Eigenlijk zijn we allemaal Dik’ bestond uit diverse sketches met verschillende personages die stuk voor stuk goed werden neergezet. De voorstelling was erg dynamisch en bevatte bovendien veel humor waardoor het boeiend bleef om naar te kijken.
Commentaar van de vakjury:
Sterke voorstelling. Strak in de vorm met sterke spelers die met veel spelplezier echt als een ensemble optraden. Grappig, gewaagd origineel en verrassend. De voorstelling sloot ook erg goed aan bij het thema. De jury had het gevoel dat de voorstelling nog sterker was geweest als er een aantal scènes geschrapt zouden zijn (kill your darlings).

Beste actrice: Cloë Thomson van De Populier met ‘Titel: … (puntje, puntje, puntje)’
Commentaar van de vakjury:
Verrassende voorstelling, erg grappig en een grote spelersgroep waarbij zowel de grote als de kleine rollen met evenveel zorg waren ingevuld. Humor en spelplezier waren duidelijk aanwezig. Op scèneniveau werd de situatie steeds heel helder uitgespeeld waardoor ze de aandacht van het publiek vast wisten te houden. Chloë Thomson kreeg de prijs voor beste actrice omdat haar talent de jury opviel.

Beste acteur: Boaz de Gruijter van ’s Gravendreef College met ‘Labels’
Commentaar van de vakjury:
Strak geregisseerde voorstelling die goed aansloot bij het thema met sterke spelers. Boaz de Gruijter viel op door zijn concentratie en transformaties en is daarom verkozen tot beste acteur.  De voorstelling was grappig en tegelijkertijd inhoudelijk met zichtbaar spelplezier bij de spelers! Het verhaal was bij vlagen wel een beetje voorspelbaar doordat sommige stukken een beetje uitleggerig waren.

Prijs beste vormgeving: Dalton Den Haag met ‘Hamlet in 20 minuten’
Commentaar van de vakjury:
Sterke spelers met duidelijk veel ervaring. Goede tekstbehandeling en mooi geregisseerd. De vormgeving was prachtig en de spelers waren zeer vormbewust. Soms mistten we over de hele linie wat brutaliteit, lol of eigenheid die wel degelijk bij de spelers te zien was in het laatste slapstickachtige gedeelte.

Bijzondere prestatie: Veurs College met ‘De roof’
Commentaar van de vakjury:
Hilarische voorstelling waarbij de spelers zich er voor de volle 100% ingooiden. De jury was onder de indruk van de schaamteloosheid waarmee spelers op het podium stonden en dit (nogal dunne) verhaaltje tot grote hoogte wisten te brengen door hun oorspronkelijke humor. We zagen spelplezier en samenspel.

Haags Montessori Lyceum met ‘Wie wint verliest’
Commentaar van de vakjury:
Mooie rust en concentratie van de spelers. We mistten soms alleen wat dynamiek en vaart waardoor het een beetje kabbelde.

Maerlant Lyceum met ‘Who the F**** is Shakespeare’
Commentaar van de vakjury:
Goede tekstbehandeling van de twee hoofdrolspelers, ondersteund door twee komische talenten. De vertellersrol werd op het laatste moment enorm knap overgenomen, waarvoor een eervolle vermelding op zijn plaats is. In enscenering ietwat rommelig en er was nog wel wat te winnen aan samenspel.

De foto’s kan je hier zien en downloaden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.