De voorstellingen

Dalton Den Haag – En verder?
Regie: Luuk Weggemans en Hans Luyendijk
 “EN VERDER?” is gebaseerd op teksten van James Saunders, Jules Pfeiffer en Enne Koens.Het gaat over een man en een vrouw, over een jongen en een meisje en dus over iedereen, over u en over jou. 

De geschiedenis van een relatie, zou de ondertitel kunnen luiden van het stuk dat een hoge herkenbaarheid kent. Immers, iedereen gaat relaties aan, die vaak een mooi begin en een triest einde kennen, maar die samen ieders persoonlijke geschiedenis vormen. De verbintenissen zijn niet blijvend, maar toch blijven ze deel uitmaken van wie je bent, en dus vergaan ze niet.


Maerlant-Lyceum – Drive-in
Regie: Rob van Dalen
Het stuk Drive-in van de auteur Rik van den Bos is onlangs nog door het hele land gespeeld. Drive-in gaat over onze moderne, kapitalistische, prestatiegerichte, verzakelijkte maatschappij waarin medeleven soms ver te zoeken is.


HML – Guinness Book of Records
Regie: Fred Brandt
Transmenie is een land dat dictatoriaal wordt bestuurd. De dictator heeft internet en smartphones verboden. Jenika , een 15 jarig meisje, is ter dood veroordeeld voor een moord die ze zou hebben gepleegd. We zien Jenika in het laatste half uur van haar leven. Zoals zo vaak voorkomt bij ter dood veroordeelden: heeft ze de moord echt gepleegd of niet? is ze schuldig of onschuldig ter dood veroordeeld? Geeft de Grote Leider haar gratie?
Transmenie is een land wat niet bestaat.


Segbroek College – Flarden
Regie: Marian Pankow
Achtenzestig opgedroogde klodders verf.
Negen lege flessen wijn. Twaalf verlaten gangen, in het donker.
Veertien extra journaaluitzendingen.
Zes puzzelstukken. Vijf studentes.
Eén nacht. En één opdracht.

“Waarom ben ik hier? Waarom stink ik zo? Waarom is het hier zo’n troep? Waarom kan ik mijn telefoon niet vinden? Wat is er gisteravond gebeurd? Hallo? Waarom reageert er niemand?”


’s Gravendreef College – Spiegelbeeld
Regie: Juan Gomez Ocampo
Een sportschool anno 2015.
Iedereen is bezig met zichzelf. we willen allemaal mooi en gezond zijn.
We melden ons massaal aan op de sportscholen, pijnigen onszelf , zweten ons de rambam en gaan met z’n allen aan de superfood.Want we moeten vooral mooi zijn. Want we houden vooral van onszelf.
Narcisme is namelijk van alle tijden. Voor wie doen we het echt? Voor onszelf? Of voor anderen?
Maar schoonheid is vergankelijk. Hoewel…


Johan de Witt Scholengroep – Liefde is
Regie: Susanne Noortman
3 Goden zijn radeloos. Het kwaad heeft hun het vermogen om lief te hebben afgepakt. Ze zoeken naar een oplossing, en komen terecht in de sterfelijke mensenwereld. De wereld die ze oh zo goed denken te kennen, omdat zij aan de basis staan van die wereld. Dat denken ze, maar de wereld is veranderd. Anno 2015 is de liefde niet meer zoals Shakespeare het ooit beschreef. De liefde vindt haar weg via het internet. De Goden geloven het niet en gaan op zoek naar de liefde zoals zij dat kennen. Helaas vinden ze alleen maar figuren die communiceren via hun telefoon. Als één van de drie Goden succes heeft via tinder, kunnen de andere Goden niets anders doen dan het ook proberen en hun liefde zoeken via de nieuwe media. De Goden geven ons een boodschap mee: is dit hoe wij tegenwoordig onze liefde vinden?


Gymnasium Sorghvliet – Metamorfosen
Regie: Makaria Pfeiffer
Bij koning Midas verandert alles figuurlijk in goud. Hij mag als dank voor een goede daad een wens doen en wenst dat alles wat hij aanraakt ook letterlijk in goud zal veranderen. Dit heeft catastrofale gevolgen.EROS en PSYCHE: Hij god van de liefde en zoon van Aphrodite, zij sterfelijk en beeldschoon. Godin Aphrodite is jaloers op Psyche, maar haar pogingen om PSYCHE het leven onmogelijk te maken werken uiteindelijk averechts.BAUCIS en PHILEMON: Wie goed doet goed ontmoet.