RAB’S 2015

HP1-RABS-2015-rabsfestival-headerHet RAB’S middelbare scholieren theaterfestival is een festival waarbij middelbare scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar een theatrale strijd aangaan door het maken en spelen van een eenakter van maximaal 30 minuten. Tijdens het festival volgen de leerlingen ook theaterworkshops, waarbij zij spelenderwijs kennismaken met de andere deelnemers en ze eten samen.  De basis van het RABS is het tot stand brengen van interscolaire contacten. Maar daarnaast wil het festival middelbare scholieren stimuleren meer met theater te doen en zodoende de belangstelling voor en deelname aan het culturele leven bevorderen.
Dit jaar is het thema niets blijft en niets vergaat, geïnspireerd door de voorstelling Metamorfosen van Theatergroep De Appel
Zeven scholen zijn bij deze editie van het festival de uitdaging aangegaan om zich door het thema te laten prikkelen en zelf een invalshoek te kiezen om ermee aan de slag te gaan.

De eenakters die hiervan het resultaat zijn, zullen door zowel een professionele vakjury als een publieksjury worden beoordeeld.
Maar zoals bij alle festivals geldt: het meedoen is het belangrijkste, de prijzen maken het alleen maar extra spannend!

Zeven deelnemende scholen
Haags Montessori Lyceum, Johan de Witt Scholengroep, Dalton Den Haag, Segbroek College, ’s Gravendreef CollegeChristelijk Gymnasium Sorghvliet en Maerlant-Lyceum.

Jury
Er is een vakjury bestaande uit 3 personen en een publieksjury bestaande uit -1- afgevaardigde leerling van elke deelnemende middelbare school.