Rabarber ontvangt positief advies voor meerjarensubsidie 2025-2028!

Rabarber

MJB-positief-header

Rabarber ontvangt positief advies voor meerjarensubsidie 2025-2028!

We zijn ontzettend blij om aan te kondigen dat Rabarber een positief advies heeft ontvangen voor de meerjarensubsidie 2025-2028! Deze erkenning van ons werk is een enorme overwinning waar we erg dankbaar voor zijn. Dankzij de toewijding van onze vakmensen, docenten, makers, medewerkers en vrijwilligers, hebben we een leeromgeving gecreëerd waar Haagse kinderen en jongeren zich op artistiek, persoonlijk en sociaal vlak kunnen ontwikkelen. We zijn super enthousiast, omdat we dat we dit belangrijke werk de komende jaren volledig kunnen voortzetten!

De commissie heeft ons aangemoedigd om onze nieuwe visie verder te implementeren en ons bereik te vergroten, met name in de wijken en het (speciaal) onderwijs. We zijn meer dan klaar om de impact van onze organisatie en onze waarde voor Den Haag nog verder uit te breiden.

Wat kun je de komende jaren van ons verwachten?

Meer activiteiten in Haagse wijken

Je zult ons vaker tegenkomen in verschillende Haagse wijken, waar we activiteiten en lesprogramma’s aanbieden voor zowel kinderen als jongeren. We willen een breed publiek bereiken en ervoor zorgen dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn.

Sterkere aanwezigheid in Haagse scholen

Ook in Haagse scholen, zowel basisscholen als middelbare scholen, zullen we een grotere aanwezigheid hebben. Met een divers aanbod op het gebied van kunsteducatie blijft Rabarber een zichtbare speler in het onderwijs, waardoor nog meer kinderen en jongeren de kans krijgen om hun creatieve talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Hoogwaardige presentaties en producties

We blijven hoogwaardige presentaties en producties creëren met onze leerlingen in de rol van medemakers. Dit doen we in onze lesklassen, studio’s, maaklabs en vanuit het productiehuis van Rabarber. We geloven in de kracht van meerstemmigheid en creativiteit en blijven dit uitdragen in ons werk.

Eigentijdse theaterprojecten en opleidingen

We blijven jongeren boeien met eigentijdse theaterprojecten en opleidingen zoals BLCKBX en de Broedplaats, waarin we diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel dragen. We streven ernaar om een veilige omgeving te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht hun verschillen.

Een veilige en inclusieve omgeving

We blijven een veilige omgeving creëren waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht hun verschillen. Dit blijft een rode draad in ons plan en geeft richting aan de komende jaren.

Onze vernieuwde artistieke visie is gericht op het teruggeven van theater als kunstvorm aan de stad, met activiteiten die zowel boeien als verbinden. We zijn enthousiast over de toekomst en kijken ernaar uit om deze nieuwe fase in te gaan, samen met jou!

Wij willen de Adviescommissie bedanken voor hun deskundige advies en ook onze collega-organisaties en partners, waarmee we de komende jaren zullen blijven samenwerken om Den Haag zo veel mogelijk te bedienen met kunst en cultuur, in de vorm van theater!

Wil je ons feliciteren? Laat een berichtje achter op onze Instagram of LinkedIn.

Delen? Graag!