Ontdek de veelzijdigheid van jongerentheater tijdens nieuw festival

Rabarber

Header-ACTOUT-pagina

Ontdek de veelzijdigheid van jongerentheater tijdens nieuw festival

Maak je klaar voor twee weekenden bomvol theater tijdens ACT OUT tussen 7 t/m 9 juni en 21 t/m 23 juni! Tijdens dit nieuwe theaterfestival brengen getalenteerde jongeren van 12 jaar en ouder hun creativiteit en passie naar het podium, met een breed aanbod aan voorstellingen in Theater Merlijn en Studio 33.

Alle voorstellingen worden gespeeld door jongeren uit de Maaklabs en Studio’s. Unieke maaktrajecten waar getalenteerde jongeren onder deskundige en professionele begeleiding een voorstelling maken. Met één ticket krijg je toegang tot twee optredens op dezelfde dag, wat zorgt voor een dubbele dosis theaterplezier. In dit artikel ontdek je wat je allemaal kunt bekijken.

Tip: Ben je ouder dan 12 en wil je zelf meedoen aan een Maaklab of Studio en volgend jaar optreden tijdens ACT OUT? Ontdek meer over het selectieweekend  op 29 en 30 juni!


Festival data en informatie op een rij:

Speelweekenden:

 • 7, 8 en 9 juni
 • 21, 22 en 23 juni

Locaties:

 • Theater Merlijn
 • Studio 33

Bij ACT OUT geniet je van een divers programma met boeiende voorstellingen, variërend van dramatische stukken tot ontroerende verhalen en speelse fantasieverhalen. Elke voorstelling is onder professionele begeleiding door de jonge talenten bedacht, gecreëerd en uitgevoerd, wat zorgt voor een authentieke, eigentijdse en frisse kijk op theater. Hieronder vind je een overzicht van alle voorstellingen die je kunt verwachten tijdens deze weekenden:

Programmaoverzicht

Een verlangen te weten + PERFECT (Studio 1 + Studio 2)

 • Speeldata: 7 juni 18:30, 8 juni 20:30, 9 juni 14:30
 • Locatie: Theater Merlijn

Een verlangen te weten neemt je mee in de wereld van nieuwsgierigheid en de worstelingen die daarmee gepaard gaan. Wat doe je als je een mysterieuze kist vindt? Het stuk onderzoekt de drang om het onbekende te ontdekken en de spanningen die daarbij horen.

PERFECT schetst een beeld van een ideale, maakbare wereld waarin iedereen gelukkig lijkt. Maar achter de façade van perfectie schuilt een diepere vraag: is alles wel echt zo perfect als het lijkt? Dit stuk daagt het publiek uit om na te denken over de druk om altijd gelukkig en succesvol te zijn.

Game On + Dat morgen zo mag zijn als vandaag (Studio 3 + Studio 5)

 • Speeldata: 7 juni 19:00, 8 juni 20:30, 9 juni 14:30
 • Locatie: Studio 33

Game On vertelt het verhaal van een simpel spel dat het leven van de spelers volledig bepaalt. Fouten maken is geen optie meer, en de druk om perfect te presteren wordt ondraaglijk. Hoe ver gaan de spelers om te winnen?

Dat morgen zo mag zijn als vandaag biedt een fascinerende blik op een harmonieuze, toekomstgerichte wereld gecreëerd door 15 tieners. In deze insta-waardige toekomst zijn alle problemen opgelost, maar de voorstelling roept de vraag op of zo’n perfecte wereld wel echt mogelijk is en wat ervoor nodig is om die te bereiken.

Wie wat waar is Alice! + EEN TELETUBBIE IS OOK MAAR EEN MENS DIE EEN ROL SPEELT (Musical Studio + Studio 4)

 • Speeldata: 7 juni 20:30, 8 juni 18:30, 9 juni 16:30
 • Locatie: Theater Merlijn

Wie wat waar is Alice! volgt het avontuur van Alice die in haar eigen droomwereld verzeild raakt. Op haar pad om koningin te worden, ontmoet ze allerlei vreemde figuren die haar zouden moeten helpen, maar ze voelt zich steeds meer alleen. Zal Alice de weg naar huis terugvinden?

EEN TELETUBBIE IS OOK MAAR EEN MENS DIE EEN ROL SPEELT gaat over de spelers van Studio 4 die weigeren hun rol in een absurd sprookjesstuk nog langer te spelen. Ze proberen te ontsnappen, maar ontdekken dat ze voor eeuwig gevangen zitten in het theater. Deze voorstelling werpt een licht op de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid.

Erfenis + 11 maanden en 9 dagen (Maaklab 1 + Maaklab 3)

 • Speeldata: 21 juni 18:30, 22 juni 20:30, 23 juni 14:30
 • Locatie: Theater Merlijn

Erfenis biedt een intense inkijk in de complexe relaties binnen een familie van drie generaties. Geheimen, intriges, jaloezie en onopgeloste conflicten zorgen voor een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Dit stuk belicht de dynamiek en spanningen die in veel families voorkomen.

11 maanden en 9 dagen volgt een moeder en haar twee kinderen die worstelen met een groot verlies. Wanneer er plotseling iemand nieuw op de stoep staat, worden de verhoudingen binnen het gezin opnieuw op scherp gezet. Deze ontroerende voorstelling verkent thema’s van verlies, rouw en de kracht van familiebanden.

UNDER PRESSURE + Mag ik nog even klein zijn? (Maaklab 4 + Maaklab 6)

 • Speeldata: 21 juni 20:30, 22 juni 18:30, 23 juni 16:30
 • Locatie: Theater Merlijn

UNDER PRESSURE onderzoekt de dynamiek van onderdrukken en onderdrukt worden binnen het kader van een uit de hand gelopen spelshow. Welke prijs wordt er betaald als de druk te hoog wordt? De spelers zoeken ondertussen naar hun innerlijke kracht en eigenwaarde.

Mag ik nog even klein zijn? biedt een intiem portret van tien jonge vrouwen die terugblikken op hun zorgeloze jeugd. Terwijl ze op de drempel van volwassenheid staan, verlangen ze soms terug naar de eenvoud en vreugde van hun kindertijd. Deze voorstelling is een ode aan de kracht van herinneringen en de overgang naar volwassenheid.

Reserveer Nu!

Laat je verrassen door het talent en de creativiteit van jong theater tijdens ACT OUT. Met één ticket krijg je toegang tot twee optredens, dus mis deze unieke kans niet om dubbel te genieten! Wil je meer zien? Reserveer dan aparte tickets voor extra optredens en maak je theaterbeleving compleet.

Delen? Graag!