Maak kennis met Valérie Smissaert (16) in het AD: een inspiratie op en naast het podium

Rabarber

Valerie AD foto

Maak kennis met Valérie Smissaert (16) in het AD: een inspiratie op en naast het podium

Als 16-jarige heeft Valérie Smissaert een reis doorgemaakt die niet alleen getuigt van haar geweldige talent, maar ook van haar volhardende geest en onbegrensde vastberadenheid om haar dromen na te streven, ondanks de obstakels die ze tegenkwam. Met de publicatie van een artikel over Valérie in het AD, wordt goed duidelijk hoe bijzonder ze is. We kunnen dus niet anders dan trots zijn op deze bijzondere leerling en nodigen je uit om het volledige artikel te lezen. De link vind je onderaan deze pagina!

“Het lijkt met heel leuk om later kinderen dingen te leren”

Het verhaal van Valérie is er een van moed en doorzettingsvermogen. Ondanks dat ze geboren is met de zeldzame spierziekte MDC1A, heeft ze zich nooit laten beperken door haar fysieke belemmeringen. Ze heeft haar passie voor theater gebruikt om haar innerlijke kracht en creativiteit te uiten. Bij Rabarber staat ze bekend als een bijzonder en positief meisje met een fantastische stem. Of ze nu in producties van Rabarber speelt, de rol van zuster Klivia speelt in “Ja zuster, Nee zuster” of de energie van de cheerleaders in Grease belichaamt, Valérie laat een blijvende indruk achter. Haar gave om emoties over te brengen en het publiek daarin mee te nemen is betoverend.

Valérie’s invloed strekt hiernaast veel verder uit dan het podium. Ze is een bron van inspiratie voor haar medestudenten, docenten en ouders. Haar positieve houding en doorzettingsvermogen zijn een helder voorbeeld van wat er mogelijk is wanneer passie en vastberadenheid samenkomen. Na de middelbare school wil ze bijvoorbeeld naar de pabo: “Het lijkt met heel leuk om later kinderen dingen te leren. Als juf ben je, net als wanneer je een actrice bent, veel aan het presenteren. Dat lijkt me wel wat” vertelt ze tegen het AD.

Je eigen pad volgen, ondanks uitdagingen

Buiten de schijnwerpers leidt Valérie een actief en avontuurlijk leven. Ze brengt haar dagen door met vrienden, speelt spelletjes, gaat op uitstapjes met haar familie, neemt zwemlessen, niet anders dan haar leeftijdsgenootjes. Haar vastberadenheid om haar eigen weg te volgen, ondanks de uitdagingen die ze tegenkomt, is binnen onze school een grote bron van inspiratie.

Als theaterschool zijn we vereerd om deel uit te maken van Valérie’s reis en om haar te zien groeien tot de buitengewone artieste en jonge vrouw die ze nu is. Haar verhaal herinnert ons eraan dat ware kracht niet wordt gemeten door de afwezigheid van obstakels, maar door de moed om ze te overwinnen. Toi toi toi!

Het volledige artikel in het AD lezen? Bezoek hun website!

Delen? Graag!