Jongerenvoorstelling “State of Shame” over schaamte, speelt vanaf 22 maart in Theater Merlijn!

Rabarber

State of Shame jongerenvoorstelling poster liggend

Jongerenvoorstelling “State of Shame” over schaamte, speelt vanaf 22 maart in Theater Merlijn!

In Theater Merlijn staat van 22 tot 28 maart de thema’s ‘schaamte en eenzaamheid’ centraal. In een indrukwekkende dans- en theatervoorstelling verkennen deelnemers van Rabarber’s eigen Broedplaats thema’s als schaamte, eenzaamheid en de onmiskenbare impact hiervan op jongeren. Want hoever gaan we, om erbij te horen?

De voorstelling, geschikt voor bezoekers vanaf 12 jaar, belooft een ontroerende maar komische ervaring te worden. Met een speelduur van 55 minuten neemt “State of Shame” het publiek mee op een reis door de verschillende lagen van menselijke emoties en ons verlangen naar verbondenheid.

We duiken in de wereld van ongeschreven regels en codes die onze plaats binnen groepen bepalen, en stellen essentiële vragen over identiteit en gemeenschapsgevoel. De voorstelling wordt in dezelfde week bezocht door diverse middelbare scholen, met hiernaast enkele speelmomenten voor regulier publiek.

Reserveer hier je tickets

“State of Shame” als sluitstuk van een bijzonder traject

“State of Shame” raakt je op een diep persoonlijk niveau, met ongemakkelijke ‘voorstelrondjes’ en de vrijheid om te dansen alsof niemand kijkt. Het is hét hoogtepunt van een maandenlange reis voor de deelnemers aan de Broedplaats. Deze theateropleiding van Rabarber biedt jongeren tot 25 jaar een traject aan waarin ze voornamelijk als maker worden uitgedaagd.

Het actuele en herkenbare thema heeft hen geholpen om zich naast hun makerschap ook persoonlijk te ontwikkelen. “Ik heb een tijd lang veel schaamte gehad en het hele proces naar de voorstelling toe heeft mij geholpen mijn oude schaamte te begrijpen en een plekje te geven,” aldus Enia Turohan, een speler in het stuk.

Medespeler Zoe Kenworthy benadrukt dat schaamte ook een positieve kant kan hebben: “Ik wil met dit stuk aantonen dat schaamte een positieve impact kan hebben. Door schaamte ontdek je jezelf. Zonder schaamte zouden we geen contact met elkaar kunnen maken.” Onder regie van Marijn van den Boogaard, met choreografie door Lara Sluijter en dramaturgie van Patricia Oldenhave, worden de toeschouwers uitgenodigd om na te denken over hun eigen identiteit en de betekenis van gemeenschap.

Een sterke band vanuit een gedeelde passie voor theater

Als we de cast vragen naar de momenten die hen binnen het proces het meeste zijn bijgebleven, zegt speler Finn van den Berg: “Samen met Lara de slappe lach hebben.” Dit kenmerkt de band die de groep in de afgelopen maanden heeft opgebouwd. De groep kwam meerdere keren per week bij elkaar bij Rabarber en heeft intensief samengewerkt in het maakproces.

Finn koos voor de Broedplaats omdat hij de ambitie heeft om te acteren. De repetities van “State of Shame” waren niet alleen een voorbereiding op het podium, maar ook een intieme ontdekkingsreis voor de cast. Met momenten van plezier, openheid en kwetsbaarheid hebben de acteurs zichzelf beter leren kennen, wat ongetwijfeld zal resoneren in hun optredens.

Een uitnodiging tot reflectie over de impact van schaamte

“State of Shame” is meer dan een theatervoorstelling; het is een uitnodiging om na te denken over de impact van schaamte en eenzaamheid in ons eigen leven. Door middel van krachtige performances, sterke dansscènes, tragikomedie en poëtische momenten biedt deze productie een kans om te reflecteren op onze eigen emoties en relaties.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een avond vol diepgang en emotie, is “State of Shame” een must-see voorstelling die niet alleen het hart raakt, maar ook de geest voedt. Reserveer nu je tickets en laat je meeslepen door deze unieke artistieke ervaring.

Wil je meer weten over de Broedplaats? Ontdek alles over dit bijzondere traject via de groepspagina.

Spelers
Finn van den Berg, Marlin de Vil, Mace Groven, Zoe Kenworthy, Sara van Lith, Nore Schakel, Malik Turkoglu, Enia Turohan

Makers
Concept/regie: 
Marijn van den Bogaard Choreografie:Lara Sluijter Dramaturgie: Patricia Oldenhave Kostuum/decor:Caterina Pavan Lichtontwerp/techniek: Govert Westing Productie: Zarah Boeters Publiciteit: Charlene Kortstam

Met dank aan: Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en HNT

Combineer je bezoek aan State of Shame met de lekkerste pizza’s van Den Haag!

Geniet van een speciale samenwerking met De Pizzabakkers voor ‘State of Shame’! Gebruik bij het reserveren van je ticket de code “StateOfPizza” en ontgrendel een nieuw ticket waarmee je een heerlijke pizza Margherita, Salami, Spinaci of Caponata kunt krijgen voor slechts €8,50. Perfect voor of na de show, én op loopafstand van Rabarber. Reserveer snel en laat je ticket zien bij De Pizzabakkers om meteen van de korting te profiteren. Eet smakelijk!

Delen? Graag!