Familievoorstelling PARADIJSVOGELS (6+) vanaf 22 februari te zien in Theater Merlijn!

Rabarber

Promotie Paradijsvogels liggend

Familievoorstelling PARADIJSVOGELS (6+) vanaf 22 februari te zien in Theater Merlijn!

Dit voorjaar presenteert Theaterschool Rabarber PARADIJSVOGELS. Een ontroerende familievoorstelling die jong en oud betovert, met een krachtige boodschap over verbeeldingskracht in een harde wereld. Van 22 februari tot en met 10 maart 2024 kan iedereen vanaf 6 jaar genieten van dit bijzondere verhaal, in een geheel omgebouwd Theater Merlijn.

In PARADIJSVOGELS klimt een groep jongeren tussen de 10 en 18 jaar hoog in de bomen en weigert ooit nog naar beneden te komen. Met hun dromen en fantasie, gaan ze moedig de strijd aan met de grauwe, moeilijke realiteit waarin volwassenen uit het oog verloren wat er echt toe doet. De voorstelling benadrukt op indrukwekkende wijze dat er meer aandacht nodig is voor dromen, creativiteit en vooral voor elkaar.

“Zij zijn de toekomst en zo weten we dat die in goede handen is”

Wat deze voorstelling nog unieker maakt, is het actieve aandeel van de jongeren in het maakproces. Ze waren medemakers bij het creëren van het verhaal, de vormgeving en kostuums. “Het geeft veel hoop om in deze complexe, moeilijke tijd werkelijk te luisteren naar kinderen en jongeren. Zij zijn de toekomst en zo weten we dat die in goede handen is,” zegt Marcel Roijaards, de regisseur van PARADIJSVOGELS.

Het decor van PARADIJSVOGELS is een kunstwerk op zich en transformeert de hele zaal van Theater Merlijn tot een wonderlijk bos, waarin de spelers boven het publiek kunnen staan. Het Haagse Klimbos heeft bijgedragen aan dit unieke decor, waardoor de jongeren de voorstelling op hoogte kunnen spelen. Het Nationale Theater maakt met haar bijdrage de zitplaatsen voor het publiek mogelijk, in een theaterzaal die al sinds de zomer volledig wordt aangepast voor PARADIJSVOGELS.

PARADIJSVOGELS is niet alleen een betoverende voorstelling, maar ook een diepgaande ervaring van samenwerking en creativiteit. De speelduur van de voorstelling is ongeveer 60 minuten en geschikt voor dromers van alle leeftijden, vanaf 6 jaar.

Speeldata en Kaartverkoop:

PARADIJSVOGELS is te zien in Theater Merlijn op verschillende data van 22 februari tot 10 maart. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de ticket website van Theaterschool Rabarber.

Reserveer nu!

Spelers:

Een getalenteerde cast bestaande uit Kee Berger, Idan Blasband, Julia Bosboom, Eben Brinckman, Kees Crijns, Veerle Deurloo, Saartje Evenblij, Sarah Philomena Flügel, Ines Hament, Lieve den Heijer, Pepijn Jongsma, Sabrina Klompmaker Lorz. Noa Koelewijn, Wei Wei Leseman, Jules Montsma. Valerie Mosterd, Frida van Oven, Nova van der Plas, Vesper van der Plas, Amelie Rook, Liia Tanase, Justus de Vos van Steenwijk, Lucienne Walsh en Elif Zwartenberg, onder leiding van regisseur Marcel Roijaards.

Makers:

Regie en tekst Marcel Roijaards Dramaturgie Patricia Oldenhave Regie Assistentie Nigel Gerritsen Zang Judith Linssen Muziek David Schwarz Decorontwerp Aidan Radier Kostuums Freija Wouters Lichtontwerp Jan Harm Wagner Techniek Govert Westing Productieleiding Miranda van der Kooy Productie Femke Hockx Publiciteit Charlene Kortstam Vormgeving Eline Baks

Met dank aan alle vrijwilligers,  Het Haagse Klimbos, Gemeente Den Haag en Het Nationale Theater!
Meer weten over de voorstelling? Bezoek de landingspagina!

Voor aanvullende informatie, interviewverzoeken, of beeldmateriaal met betrekking tot PARADIJSVOGELS, gelieve contact op te nemen met Charlene Kortstam via marketing@rabarber.net 

Delen? Graag!