Keti Koti met theatervoorstelling ‘UNDER PRESSURE’

Rabarber

Verwacht

Keti Koti vieringheader

Keti Koti
met theatervoorstelling
‘UNDER PRESSURE’

  • Datum: 29 - jun - 2024
  • Aanvangstijd: vanaf 18:00
  • In: Den Haag
  • Waar: Rabarber
  •  Reserveer

Op 1 juli herdenken en vieren we Keti Koti, een dag die symbool staat voor vrijheid en het einde van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. Om deze bijzondere dag te markeren, nodigen wij je van harte uit voor een unieke viering vol theater bij Rabarber op zaterdag 29 juni.

Je geniet niet alleen van een bijzondere voorstelling die jongeren voor dit thema hebben gemaakt, maar ook van heerlijke gerechten uit de Surinaamse keuken. Reserveer nu je plek!

Te zien: ‘UNDER PRESSURE: 5 manieren om iemand de grond in te drukken’

De voorstelling “UNDER PRESSURE: 5 manieren om iemand de grond in te drukken” speelde tijdens ACT OUT, maar werd speciaal voor Keti Koti gecreëerd door getalenteerde jongeren van Maaklab 4, onder begeleiding van Norman van Huut en Zeph van der Beek.

Synopsis:
Een groep jongeren organiseert een voorstelling rondom Keti Koti: een spelshow over kleineren en discrimineren. Wie laat zich het beste onderdrukken? De winnaar krijgt een levenslange voorraad suikergoed. Het loopt al snel uit de hand; het zware onderwerp veroorzaakt onderlinge spanningen. De jongeren vervallen in manieren om elkaar onder druk te zetten en zelfs de docent manipuleert bewust en onbewust. Ondertussen groeit een stil protest…

Kom ook genieten van de expositie en een authentieke Surinaamse keuken:

  • Expositie: Naast de voorstelling ontdek je meer over de geschiedenis en betekenis van Keti Koti tijdens een expositie in de foyer. Zo leer je in slechts een paar voetstappen, meer over dit feest en de cultuur die ermee verbonden is.
  • Authentieke Surinaamse gerechten: Tijdens de viering geniet je van authentieke Surinaamse gerechten die tijdens Keti Koti een belangrijke rol spelen. Met de klassieke huisgemaakte ‘cola’ siroop erbij, zorgen we voor een volledige maaltijd.

Let op: Je kunt de maaltijd direct reserveren bij aankoop van een ticket. Op 29 juni kun je op vertoon van je ticket, je maaltijd afhalen bij de bar. Je kunt tijdens je bezoek ook maaltijden, snacks en hapjes bestellen bij de bar.


Speeldata

29 juni 19:30 uur koop kaarten

Duur: 30 minuten
Makers: Norman van Huut en Zeph van der Beek
Spelers:
Pippa van Dam, Phine Franck, Maud Gierman, Salomée Hoekert, Clare Storm de Grave, Boaz Stuker, Julius van der Vaart, Doris Weel, Keete van der Werff

Prijzen

Alle leeftijden v.a. 12 jaar incl. maaltijd € 14,00
Alle leeftijden  v.a. 12 jaar excl. maaltijd € 7,50
Korting met Ooievaarspas / Rabarber leerlingcode (50%)

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij deze theatrale viering van Keti Koti. Heb je nog vragen over dit evenement óf heb je een idee of tip voor het randprogramma? Stuur een mailtje naar charlene@rabarber.net.

Delen? Graag!
blijf op de hoogte van onze activiteiten