De theaterklas bij Rabarber: zingen, dansen én theater maken op een normale schooldag!

Rabarber

Dalton leerlingen Rabarber

De theaterklas bij Rabarber: zingen, dansen én theater maken op een normale schooldag!

Foto: v.l.n.r.: Daila, Zilver, Wout, Lynn en Yfke

In de bruisende wereld van Rabarber’s theaterklas vinden jonge talenten een thuis waar hun liefde voor toneel, dans en zang tot bloei komt. Samen met Dalton Den Haag bieden we al meer dan 20 jaar een theateropleiding aan voor middelbare scholieren. Ontmoet Wout, Lynn, Zilver, Daila en Yfke, leerlingen van de theaterklas in leerjaar 3 en 4, die hun ervaringen en enthousiasme voor theater delen. Nu de audities voor het komende seizoen achter de rug zijn en we op het punt staan een nieuwe klas te verwelkomen, geven zij alvast een voorproefje van wat je bij Rabarber kunt verwachten.

Een warm nest voor creatieve jongeren in Den Haag 

Voor velen van onze leerlingen begon de reis in de theaterklas vanuit een grote liefde voor het podium. Zo wist Wout al snel dat hij op de juiste weg zat in de theaterklas: “Deze klas is veel leuker dan groep 8, en dat hoor ik ook van andere theaterklassen. Vooral omdat we zo’n goede band hebben.” Zilver, altijd al aangetrokken tot zingen, dansen en acteren, voegt toe: “Ik stel mezelf erg kwetsbaar op in de theaterklas, bijvoorbeeld als ik moet zingen. Dat maakt je ook heel weerbaar en zorgt voor een connectie met je klasgenoten.”

“Je eerste voorstelling blijft je altijd bij”

Voor sommige leerlingen is het creëren van eigen producties een hoogtepunt van de theaterklas, maar is ook de onderlinge band erg fijn. Zo vertelt Yfke: “We zijn meer dan alleen een klas die lessen volgt op school. We zijn heel hecht en dat vind ik erg fijn.” Als we hen vragen naar een van de mooiste momenten bij Rabarber, vertelt Lynn enthousiast: “Zelf een voorstelling maken met decor en alles erop en eraan. Je eerste voorstelling blijft je altijd bij, want dat is de eerste keer dat je het aan publiek toont, vooral na er zo lang aan gewerkt te hebben.”

Een groeiende gemeenschap van gelijkgestemden

De sterke band tussen de leerlingen maakt de theaterklas uniek, maar dat komt vooral doordat je direct in de klas zit met mensen die hetzelfde leuk vinden als jij: “Iedereen heeft dezelfde interesses en we brengen meer tijd met elkaar door dan in een normale klas. We hebben echt een band met elkaar.” vertelt Daila. Naast de activiteiten rondom dans en theater ziet Lynn ook een ander groot voordeel: “Je groeit echt in je zelfvertrouwen. Als ik iemand vroeger had gevraagd hoe ze mij zouden omschrijven, dan zouden ze zeggen: ‘Erg onzeker.’ Nu ben ik juist erg spontaan en sociaal. Dat is zeker te danken aan de theaterklas.”

“Ik heb echt geleerd om voor mezelf op te komen”

Theater biedt niet alleen een podium voor creativiteit, maar ook voor persoonlijke groei.”Ik kom nu meer voor mezelf op. Vroeger deed ik meer wat ‘de rest’ wilde, maar nu durf ik te zeggen wat ik wil.” vertelt Wout. Zilver is het hiermee eens en voegt toe: “Ik heb echt geleerd om voor mezelf op te komen.” De theaterklas is een plek waar je volledig jezelf kunt zijn, je talent verder kunt ontwikkelen én erachter kunt komen welk onderdeel van de podiumkunsten je het meeste aanspreekt. In de theaterklas heb je, naast je reguliere lessen, één dag per week les bij Rabarber. Bij ons leer je de kneepjes van het theatervak en ga je 5 jaar aan de slag met spel, zang en dans!

Ga je volgend jaar naar groep 8? Begin nu al bij Rabarber!

Bij Rabarber is er superveel te beleven. Wil je kennismaken met onze reguliere theaterlessen? Op 29 mei organiseren we een proefles waarvoor je je nu al kunt inschrijven! De klassen voor volgend schooljaar zijn gevormd, maar we houden je natuurlijk op de hoogte van de audities voor de Dalton Theaterklas hierna! Ook als je dit jaar niet in een theaterklas zit, ben je van harte welkom in onze reguliere lessen. Houd onze website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Weten wat de theaterklas dit jaar aan het doen is? Neem dan een kijkje in onze agenda. Hier zie je alles over de voorstellingen die ze binnenkort gaan spelen, waaronder “Blowing” door 5T!

Delen? Graag!