Studio 33 werkplaatsen

Tralie Tango
De musicalklas 12 + presenteert u Tralie Tango. Gebaseerd op de musical Chicago van John Kander en Fred Ebb. 12 vrouwen, 1 gevangenis. Allen hebben een moord op hun geweten. Een wereld achter gesloten deuren, waar ieder voor zichzelf kiest en waar rechtvaardigheid niet bestaat.
Moord, misdaad, ieder voor zich. Ze dansen met de vrijheid van de jazz en zingen met de passie van de tango. En de man? Die is ‘onzichtbaar’.

 
Er was eens…

Er was eens... Een zelfingenomen koningin, een bange wild, een vreemd kereltje dat repelsteeltje heet en een stoer meisje genaamd roodkapje. O, en niet te vergeten assepoester, en de 3 op geld beluste jagers. Of vergeet ik nu nog iemand? De stiefzussen! Maar wat moeten de boze stiefzussen en repelsteeltje samen in een verhaal? Het lijkt er op dat dit een zooitje gaat worden, als dat maar goed gaat!!!

 
Angst

Angst leeft in ons allemaal
We kunnen wel ‘doen alsof’
Alsof het niet zo is, maar uiteindelijk worden we ingehaald
Vrijheid bestaat pas echt
Wanneer wij vrij zijn van angst…
In deze korte voorstelling gaan jongeren de strijd aan met hun persoonlijke angst.
Een kwetsbare strijd met als enige wapen;
De wil om vrij te zijn

 
O, mijn god

Ieder jaar viert God zijn verjaardag in de hemel. Hij nodigt beroemde overleden mensen uit en geduchte vijanden.
Hij hoopt op een verzoenend feestje, maar eeuwenoude ruzies kun je niet zomaar oplossen met slingers en taart.
Halleluja, een verrassende, gezegende voorstelling!

 
Ze zeggen dat je dood bent

“Hoe kun je nou weg zijn
Waar is weg
Weg bestaat helemaal niet, Weg is ook ergens, Ergens ander
Hoe kon je nou doodgaan Sukkel”

In deze korte voorstelling staan we stil. Stil bij de zinloosheid van bepaalde dingen.
Bepaalde zinloze dingen. Waar we niet vaak genoeg stil bij staan
(of in iedere geval; niet lang genoeg, niet bewust)

 
Lock me in

(voorheen de koning is dood, leve de koning)

Ze facebooken, twitteren en kunnen niet meer zonder internet. Steeds meer jongeren sluiten zich zelf voor langere tijd op. Ze trekken zich terug in hun kamers en voeden zich 's nachts met de inhoud van de koelkast.
Maar wat maken ze mee op die kamers?
Waar geloven ze nog in?
Waar zijn ze bang voor?
Wat verwachten ze van de toekomst?

Kom kijken naar dit onthutsende kijkje in de digitale hoofden van mensen die niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van deze maatschappij.


Een lek in het zwijgen

Een lek in het zwijgen verteld het verhaal van Kaspar Hauser. Een verwaarloosd gevonden jongetje in de straten van Neurenberg. Hij kon niet goed lopen. Hij kon niet praten.
Het enige wat hij kon uitspreken waren de woorden: "Ik zou graag willen worden wie ik zou kunnen zijn." Al snel gingen geruchten de ronde over zijn mysterieuze opduiken. Zou hij een koningszoon zijn die weggestopt is om een intrige aan het hof te verdoezelen?


Net als in de film

Een voorstelling over liefde, echte liefde

Als ik mezelf zou uitvinden, dan zou ik mezelf grenzeloos uitvinden. Ik zou mezelf uitvinden als een geliefde. Geen gewone geliefde, maar een supergeliefde. Een geliefde zoals in de film. Maar mijn leven is geen film. In films wordt de populaire jongen aan het eind altijd verliefd op het onopvallende meisje. En dat meisje is dan ook ineens niet onopvallend meer. Ik wel. Ik ben een bloem. Muur bloem.

Artistieke begeleiding:
Sharon van der Vreede
Willemijn Weerts van Daal
Marjet Moorman
Norman van Huut
Abdel Daoudi
Maarten Bakker

Spelers:
Luna van Arendonk, Myriam Bakker, Sanne Bartfai, Ava Bauer, Job van den Berg, Afra Oona van den Berg, Luna van Bergenhenegouwen, Ziske Bibo, Semme Blankestijn, Emile Borgts, Valerie Bouma, Isabelle Bouma, Janiek Bouman, Anne-Carien de Buck, Stefan Cappiello, Stijn Dalenoord, Noortje Danckaarts, Leonie Daw, Sascha Derckx, Marga Don, Rachel van Donkersgoed, Nicoline van Doremalen, Pascalle Eggink, Nadia Eijken, Merel Eijsackers, Alexandra van Engeland, Mai-Lu Ensink, Chervenny Gajapersad, Cherlain Gajapersad, Yuki Gassler, Carmel Geene, Nigel Gerritsen, Willem van der Giessen, Luc Guinchard, Dave van der Heiden, Maxim Heijboer, Manuela Hilgenga, Laura Hilgenga, Femke Hofer, Lisa Horvers, Annemarijn Huizinga, Amber Huygen, Robin Zoe Ignazzi, Carlotta Incrocci, Merel Jansen, Kevin Jansen, Jiyoung Jeon, Isa Kamper, Laura de Koning, Sara Krant, Luna van der Kuij, Robin van Leeuwen, Kessy Lugt, Ivana Natasha Mahes, Valentin Marraffa, Eva Martens, Sophia Meier, Rosa Mosch, Gwen Nass, Taribia Oosterveer, Florentine Oranje, Carlijn Ostendorf, Jaimy den Otter, Jelle Oude Elferink, Nina de Pater, Jasmijn Peters, Paulina Priego, Koen Prinsze, Christophoor Milo Ram, Rosa Ratsma, Jimmy Reigwein, Julianne Rietveld, Afra Roem, Pepien Rubbens, Lotte Salomons, Sonne van Schendel, Piet Hein Schuijff, Lotte Siahaija, Lies van der Sluijs, Douwe Smits, Lisanne Storm, Rocio Suazo Mateo, Furkan Tasdemir, Joyce Tichelaar, Floortje Timmermans, Luna Touw, Fenna Fee Verburgt, Britt Verlaan, Lois van Voorthuijsen, Luna Vos, Jip Waalenwijn, Faey Walraven, Sanna Wielenga, Daan Wiemers, Rosa Wijsmuller, Bas van Wingerden, Sara van Winzum, Maren Zuidema