WIL JIJ VAN THEATER JE VAK MAKEN?

NIEUW OP RABARBER: Het Tussenjaar!

Mocht je interesse hebben neem dan contact op met Rebecca van Leeuwen via 070 3450996 of rebecca@rabarber.net.

Wil jij een aantal dagen per week overdag intensief met theater bezig zijn. Dan moet je hier zijn! Voor alle jongeren die na het behalen van hun middelbare schooldiploma niet direct naar een kunstvakopleiding doorstromen, begint Rabarber vanaf september 2009 Het Tussenjaar.

In diverse lesblokken wordt uitgebreid op verschillende spel-, dans- en zangtechnieken ingegaan.

Spel
Scène studie, Monologen, Improvisatietechnieken, Camera acteren

Dans
Moderne dans, Improvisaties, Composities

Zang/stemvorming
Solo, Koor, Stemvorming, Leadperforming

Alle vakken worden gegeven door professionele docenten, acteurs en regisseurs.

Het Tussenjaar duurt van september t/m maart en bereid je, naast de verschillende lessen, voor op audities voor de diverse (theater)kunstvakopleidingen.

Lestijden maandag en donderdag van 09.00 tot 15.00 u
woensdag van 09.00 tot 12.00 u
Kosten € 1.760,=

Auditie doen?
Op de auditiedag krijg je een spel-, zang- en dansles. Daarnaast vragen we je een monoloog naar eigen keuze voor te bereiden die niet langer duurt dan drie minuten. Aan deze auditie zijn geen kosten verbonden.

Landelijke Oriëntatiecursus Toneelscholen (LOT)
De LOT is speciaal bedoeld voor jongeren die zich willen oriënteren op het volgen van een theateropleiding en willen weten welke opleiding het best aansluit bij de eigen ideeën en mogelijkheden. De LOT is bedoeld voor iedereen vanaf 17 jaar die minimaal Havo of gelijkwaardige opleiding volgt. Je krijgt lessen in vakken die ook op de verschillende kunstvakopleidingen aan bod komen, zoals improviseren, spel en analyse, tekstbehandeling, dramaturgie, zang, dans en fysiek spel. De lessen hebben echter een oriënterend karakter en de cusus biedt geen garantie tot aanname bij welke opleiding dan ook. Je gaat met andere LOT opleidingen naar diverse speciaal voor de LOT ontwikkelde voorlichtingsdagen op diverse Hoge Scholen voor de Kunsten en je bezoekt diverse voorstellingen. Er wordt gekeken waar jouw interesses binnen het theatervak liggen. Misschien heb je altijd wel acteur of actrice willen worden maar kom je er gedurende het jaar achter dat doceren en regisseren meer bij je past. Of je komt er achter dat theater toch niet echt jouw ding is. De LOT biedt de mogelijkheid om te ervaren wat het is om van theater je vak te maken en te weten te komen wat de diverse opleidingen te bieden hebben. Ben je nieuwsgierig geworden neem dan contact op met Rabarber.

PinocchioFrankenstein
 
naar boven