7 superhandige tips voor het volgen van een proefles bij Rabarber

Rabarber

7 superhandige tips voor het volgen van een proefles bij Rabarber

Op woensdag 29 mei organiseren we een toffe proeflesdag bij Rabarber, speciaal voor kids die nieuwsgierig zijn naar theater. Ben je benieuwd naar wat je kunt verwachten voordat je aan de echte lessen begint? Dan kun je dit tijdens een proefles alvast ervaren. Wij hebben 7 handige tips voor je om ervoor te zorgen dat je een fantastische dag beleeft. Laat het avontuur maar beginnen!

 1. Kies comfortabele kleding

  Tijdens de proefles ga je ook echt aan de slag. Zorg dus dat je kleding draagt waarin je je makkelijk kunt bewegen. Sportkleding of gewoon iets comfortabels is perfect. Het belangrijkste is dat je je prettig voelt en vrij kunt bewegen.

 2. Ontdek iets nieuws

  Het is ontzettend leuk én spannend om iets nieuws uit te proberen. Tijdens de les krijg je opdrachten van de docent en ontdek je nieuwe dingen. Juist door uit je comfortzone te stappen, leer je het meest. Dus doe lekker mee en durf nieuwe dingen te proberen.

 3. Maak kennis met de docent

  Tijdens de proefles leer je niet alleen de lessen kennen, maar ook de docent. Luister goed naar wat er gezegd wordt, zodat je geen belangrijke informatie mist. De docent staat voor je klaar en kan je alvast meer vertellen over theater en toneel. Dit is ook een mooie kans om je docent te leren kennen.

 4. Stel vragen als je iets niet begrijpt

  Heb je iets niet helemaal begrepen? Geen zorgen! Het is normaal om vragen te hebben en nieuwsgierig te zijn. Stel gerust je vragen, zodat je alles goed begrijpt. Er zijn medewerkers aanwezig tijdens de proefles die je graag verder helpen als je nog meer vragen hebt.

 5. Maak nieuwe vrienden

  Tijdens de proefles zijn de meeste kinderen nieuw. Dit is een perfecte gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en samen te ontdekken wat jullie gaan leren. Samen dingen doen is vaak veel leuker, dus stap op andere kinderen af en maak contact. Wie weet houd je er wel hele leuke vrienden aan over!

 6. Deel je ervaring met je ouders

  Nadat je de proefles hebt gevolgd, zijn je ouders natuurlijk erg nieuwsgierig. Vertel ze wat je leuk vond, wat je lastig vond, en wat je graag nog zou willen doen tijdens de volgende les. Je ouders zijn erg benieuwd naar je dag, dus neem de tijd om alles te bespreken en geniet van het delen van jouw ervaringen.

 7. Geniet vooral van de ervaring

  Een proefles is bedoeld om te ontdekken of je de lessen en wat je leert leuk vindt. Plezier hebben staat daarom voorop. Neem de tijd om te ontspannen, jezelf uit te dagen en nieuwe ervaringen op te doen. Onthoud dat het doel van de lessen niet is om de beste te zijn, maar om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Geniet dus van het proces en maak er een leuke dag van!

Zo, met deze tips ben je er helemaal klaar voor! Veel succes en geniet ervan. Ben je nog niet aangemeld voor de proefles, maar wil je wel graag meedoen? Meld je dan snel aan en we zien je graag op 29 mei!

Extra tip:

Vanaf 16 mei kun je al meedoen aan onze korte theaterlesreeks voor kinderen van 7 tot 12 jaar oud! De lessen zitten boordevol spel, improvisatie en de mogelijkheid om eigen verhalen te vertellen. Een geweldige kans om langer kennis te maken met onze lessen voordat het nieuwe seizoen begint. Ontdek meer

Delen? Graag!