Het Zwanenmeer

Rabarber

Agenda

Het Zwanenmeer

  • speelperiode: 26 dec 2017 t/m 5 jan 2018
  • locatie: Theater aan het Spui

Het Zwanenmeer is vooral bekend als ballet met muziek van Tchaikovsky. Rabarber maakt hiervan de allereerste echte toneelbewerking.  Spannend, grappig, eigentijds en ontroerend. Een echte familievoorstelling voor de kerstvakantie met wel 45 spelers en muzikanten op de vloer.

Als prins Siegfried achttien jaar wordt, krijgt hij van zijn moeder als verjaardagscadeau een kruisboog. Nu hij volwassen is, wordt het volgens haar tijd om te trouwen en op jacht te gaan naar een vrouw. Siegfried wil daar niets van weten en vlucht weg voor zijn verantwoordelijkheden. Onderweg raakt hij verdwaald in een bos met een mysterieus meer. Hij ziet er zwanen die rond middernacht plotseling in meisjes veranderen. Ze blijken betoverd te zijn door de duistere magiër Von Rothbart. Door zijn vloek zullen de meisjes, behalve ’s nachts, altijd zwanen zijn. De betovering kan alleen verbroken worden als een van hen ware liefde leert kennen. Siegfried voelt zijn hart bonzen en is op slag verliefd op Odette, een witte zwaan. Hij belooft met haar te trouwen, maar Von Rothbart gebruikt al zijn kracht om dit huwelijk te voorkomen. De magiër brengt Siegfried in een roes van verwarring en laat hem verliefd worden op zijn eigen dochter, Odile, een zwarte zwaan. Een koortsachtige strijd barst los, waarin Siegfried het niet alleen tegen Von Rothbart opneemt, maar ook tegen zichzelf. Is hij zijn verstand aan het verliezen? Wat is waarheid en wat verbeelding? Is ware liefde sterker dan zwarte magie?

Deze voorstelling wordt gespeeld in Theater aan het Spui en is voor iedereen vanaf 5 jaar. Reserveer hier.


Speeldata

Theater aan het Spui
26 dec 2017 t/m 5 jan 2018, 13.00 en 16.00 uur

Prijzen
Tot en met 18 jaar € 10,00
Volwassenen € 15,00
Rabarberleerlingen € 7,50 (met Rabarberpas)
Korting met Ooievaarspas (50%)

Spelers

Yasmina Abdelmoumen, Mint Arias de Bles, Olivier van den Berg, Felicia Bernard, Anna Bisschop, Sophie Boekema, Rosa van den Bos, Julia Bosboom, Ella Buskin, Pien van Campen, Eleanor Daw, Romy van den Driessche, Milou Goderie, Manon Haasbroek, Fien Hafkamp, Noa ten Hof, Kevin Jansen, Ties Jellema, Femke Kapteijn, Lize Kater, Freek Kunz, Wende Linthorst, Freddy Looijestijn, Zoë Neijts, Ayleen Nieuwenhuizen, Roger Nievaart, Aksinya Prikazchikova, Christophoor Ram, Cato Rogaar, Lotte Siahaija, Floor Stevens, Lois Vecchi, Liz Vergeer, Xem Vermeij, Jillan Vijverberg, Lonneke Zwolsman.

Orkest

Julia Baas, Valentine Bovendeert, Ester Dingemanse, Baue Kunstman, Hugo Loopik, Jip Schwering, Iris Taal, Doris Veldman.

Makers

Regie: Jeroen de Graaf, Tekst: Marcel Roijaards, Choreografie: Yoni Serlie, Geluidsdecor en muzikale leiding: Marne Miesen, Decor- en lichtontwerp: Vasilis Apostolatos, Geluid: Dennis Ros, Kostuums: Hélène Schaap, Assistent kostuums: Melody Akkerman, Productie: Andrea Versteeg en Miranda van der Kooy, Technische ondersteuning: Joost Kelderman en Roeland Schuijren.
Met dank aan alle vrijwilligers.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page