Theater vooropleidingen

Rabarber

Verwacht

Vooropleidingen

Theater vooropleidingen

De vooropleidingen van Rabarber zijn gericht op oriëntatie en/of verdieping van het theatervak en een goede voorbereiding op de audities van de toneelscholen. Alle disciplines worden gegeven door professionals uit het theatervakgebied.

L.O.T.  (landelijke Oriëntatie Theaterscholen)
Zit jij in het (voor)laatste jaar van het VO en wil jij je alvast oriënteren op  het theatervakonderwijs? Dan is de L.O.T echt iets voor jou! Van september t/m februari volg je op zaterdag (overdag) een variëteit aan  theaterdisciplines. Naast impro, monologen en fysiek spel volg je ook zang, dans/beweging, camera acteren en dramaturgie. De L.O.T. sluit je af met een korte presentatie voor publiek en de uitreiking van de certificaten.

Tussenjaar
Heb jij je VO diploma gehaald en kan je nog niet direct een kunstvakopleiding volgen? Of weet je nog niet welke richting je op wilt gaan? Kom dan bij Rabarber een Tussenjaar volgen!
Tijdens deze intensieve vooropleiding beoefen je vier dagen per week (overdag) een variëteit aan theaterdisciplines. Naast impro, performances en regie volg je ook zang, dans/bewegingstheater, muziektheater, camera acteren, tekst en dramaturgie. Er worden ook masterclasses gegeven door docenten van diverse toneelscholen. Het Tussenjaar wordt afgesloten met een eigen presentatie en het uitreiken van de certificaten. Na het afronden van het Tussenjaar kan  je je opgeven voor een maaktraject om je spelkwaliteiten verder te verdiepen.

TRAC (avond) acteeropleiding
Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil je naast je studie of werk serieus bezig zijn met theater? Dan is de tweejarige TRAC (avond) acteeropleiding geschikt voor jou!
In het eerste jaar doe je op twee avonden in de week aan o.a. improvisatie, fysiek spel, scènes spelen en camera acteren . Ook volg je zang en dans/beweging. Het eerste jaar sluit je af met een presentatie voor publiek. In het tweede jaar ligt de nadruk op spelverdieping en maak je op één avond per week een voorstelling. De TRAC is een prima vooropleiding voor diverse parttime theateropleidingen.

Samenwerking kunstvakonderwijs
Rabarber adviseert en begeleidt de studenten in het maken van een keuze van de opleiding die het best bij ze past. Rabarber onderhoudt nauwe contacten met de diverse kunstvakopleidingen. Ieder jaar stroomt een groot aantal van de studenten door naar diverse kunstvakopleidingen (o.a. acteurs, regie, schrijven, docent) .

Aanmelden
Alle theater vooropleidingen starten in september en hebben een duur van 20 tot 30 weken. Aanmelden kan het gehele seizoen. Na aanmelding ontvang je automatisch een uitnodiging voor de eerstvolgende selectiedagen.