Tussenjaar intensieve theater vooropleiding

Rabarber

Verwacht

tussenjaar

Tussenjaar intensieve
theater vooropleiding

Het Tussenjaar is een intensieve vooropleiding en is zeer geschikt voor iedereen die na het VO nog niet direct een kunstvakopleiding kan of wil volgen. Of letterlijk een tussenjaar wil volgen om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn tot (kunstvak) vervolgonderwijs en waar je fascinatie ligt.

In de periode van september tot en met februari worden er vier dagen per week (ma t/m do) een variëteit aan les- en maakblokken aangeboden. Tijdens het Tussenjaar werk je aan diverse speltechnieken, scenes maken, monologen, viewpoint, performing, improvisatie, solo’s, fysiek spel, personages en teksttoneel. Ofwel tijdens het Tussenjaar leer je jouw grenzen te ontdekken, te verleggen en uit je comfortzone te komen.

Naast de speltechnieken volg je lessen in o.a. zang en stemvorming, dans en beweging, schrijven en spelen, muziektheater en worden er masterclasses aangeboden. Alle lessen worden gegeven door HBO opgeleide vakdocenten en/of door professionals ( makers, regisseurs , schrijvers, acteurs) uit het werkveld. Tevens worden er docenten van HBO Kunstvakopleidingen uitgenodigd voor een masterclasses of informatiemiddag.

Rabarber heeft nauwe contacten met  Toneel academie Maastricht, HKU &HKA theater en ARTEZ Arnhem en Zwolle.

Het lesjaar staat in het teken van jouw persoonlijke spel/ontwikkeling en stelt je in staat te ontdekken op welk gebied jouw kwaliteiten liggen en hoe je deze het beste kan inzetten voor het maken van je opleidingskeuze of  tijdens de audities.Tijdens het lesjaar ontvang je tevens uitnodigingen om deel te nemen aan aan extra projecten en afstudeervoorstellingen voor diverse HBO kunstvakopleidingen. Ontvang je informatie over de verschillende theatervakopleidingen, aanbiedingen voor Haags voorstellingsbezoek en ontvang je uitnodigingen voor diverse audities van Rabarberproducties en/of samenwerkingspartners. Zo kan je het hele seizoen bij Rabarber jezelf blijven ontwikkelen en (spel)ervaring opdoen.

Auditie:
Eind juni zijn er audities voor het Tussenjaar seizoen 2018/19. Na aanmelding krijg je automatisch een uitnodiging.

In het kort:
Leeftijd: 17 +
Niveau: minimaal HAVO
Lesperiode: september t/m februari
Lesdagen: maandag t/m donderdag
Lestijden: 9.15 tot 15.45 uur
Kosten* : € 2250,-

* prijzen onder voorbehoud. Op basis van definitief aantal lesuren kunnen er kleine verschillen ontstaan.