RAB’s Festival

Rabarber

Verwacht

RAB’s Festival

Het RAB’S middelbare scholieren theaterfestival is een festival waarbij middelbare scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar een theatrale strijd aangaan door het maken en spelen van een eigen voorstelling naar aanleiding van een thema uit een actuele Haagse voorstelling. Het thema dit jaar is “trots en schaamte” geïnspireerd op de humoristische en rauwe voorstelling Bloedlink van NTjong i.s.m. DOX. Het fetsival vindt plaats op 17 en 18 februari @rabarber.

De voorstellingen worden door zowel een professionele vakjury als een publieksjury worden beoordeeld. Beide jury’s schrijven een rapport en reiken de prijzen uit. Maar zoals bij alle festivals geldt: het meedoen is het belangrijkste, de prijzen maken het alleen maar extra spannend!

Naast het spelen van de voorstellingen volgen de leerlingen theaterworkshops, is er een gezamenlijke lunch en diner en bezoeken we de voorstelling Bloedlink. De basis van het RAB’S is het tot stand brengen van interscolaire contacten en het stimuleren meer met theater te doen en zodoende de belangstelling voor en deelname aan het culturele leven bevorderen.

Deelnemende scholen 2018
Haags Montessori Lyceum, Johan de Witt Scholengroep, Dalton Den Haag, ’s Gravendreef College, Maerlant-Lyceum, De Populier, Floracollege,  Dalton Voorburg, Chr. Lyceum Delft.

Meer informatie, foto’s en filmpjes zijn hier te vinden.

Aanmelden voor editie 2019