RAB’s Festival

Rabarber

Verwacht

RAB’s Festival

Op 11 en 12 februari 2017 gingen acht middelbare scholen de theatrale strijd met elkaar aan.

Het RAB’S middelbare scholieren theaterfestival is een festival waarbij middelbare scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar een theatrale strijd aangaan door het maken en spelen van een eenakter van maximaal 30 minuten naar aanleiding van een thema uit een actuele Haagse voorstelling.
Het Thema van het RAB’S 2017 is “onderweg” geïnspireerd op, de door Marcel Roijaards te maken voorstelling  Moederland, die hier op 9 maart 2017 uitkomt.
Tijdens het festival volgen de leerlingen ook theaterworkshops, waarbij zij spelenderwijs kennismaken met de andere deelnemers en ze eten samen. De basis van het RAB’S is het tot stand brengen van interscolaire contacten. Maar daarnaast wil het festival middelbare scholieren stimuleren meer met theater te doen en zodoende de belangstelling voor en deelname aan het culturele leven bevorderen.

Jury
De korte voorstellingen die hiervan het resultaat zijn, werden door zowel een professionele vakjury als een publieksjury worden beoordeeld. Maar zoals bij alle festivals geldt: het meedoen is het belangrijkste, de prijzen maken het alleen maar extra spannend! De vakjury bestond uit Muriel Besemer, Maarten Bakker en Ninke Overbeek. De publieksjury bestond uit één afgevaardigde leerling van elke deelnemende middelbare school. Beide jury’s schreven na het zien van alle voorstellingen een rapport schrijven en reikten de prijzen uit.

Prijzen
Beste voorstelling- gewonnen door ’s Gravendreef
Publieksprijs- gewonnen door ’s Gravendreef
Aanstormend talent – gewonnen door alle spelers van Floracollege
Bijzondere prestatie- gewonnen door Johan de Witt schoelengroep

Download het volledige juryrapport

Deelnemende scholen 2017
Haags Montessori Lyceum, Johan de Witt Scholengroep, Dalton Den Haag, ’s Gravendreef College, Maerlant-Lyceum, De Populier, Floracollege,  Dalton Voorburg.

Meer informatie foto’s en filmpjes zijn te vinden op www.rabarber.net/rabsfestival

Aanmelden voor dit seizoen of een volgende editie

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page