RAB’s Festival

Rabarber

Verwacht

RAB’s Festival

Op 17 en 18 februari 2018 gaan middelbare scholen een theatrale strijd met elkaar aan.

Het RAB’S middelbare scholieren theaterfestival is een festival waarbij middelbare scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar een theatrale strijd aangaan door het maken en spelen van een eenakter van maximaal 30 minuten naar aanleiding van een thema uit een actuele Haagse voorstelling.

Het Thema van het RAB’S 2018 is  “trots en schaamte” geïnspireerd op de humoristische, rauwe voorstelling Bloedlink die NTjong/HNT i.s.m. DOX in het voorjaar van 2018 zal uitbrengen.

Regisseur Casper Vandeputte duikt met een groep jonge, cultureel diverse acteurs in de wereld van de middelbare school. Over vrijheid, luiheid, wederzijds respect en het zoeken naar je plek in een samenleving met botsende culturen en waarheden. De makers baseren zich op interviews en inspiratiebronnen als de film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Tijdens het festival volgen de leerlingen ook theaterworkshops, waarbij zij spelenderwijs kennismaken met de andere deelnemers en ze eten samen. De basis van het RAB’S is het tot stand brengen van interscolaire contacten. Maar daarnaast wil het festival middelbare scholieren stimuleren meer met theater te doen en zodoende de belangstelling voor en deelname aan het culturele leven bevorderen.

Jury
De korte voorstellingen die hiervan het resultaat zijn, worden door zowel een professionele vakjury als een publieksjury worden beoordeeld. De publieksjury bestaat uit één afgevaardigde leerling van elke deelnemende middelbare school. Beide jury’s schrijven na het zien van alle voorstellingen een rapport en reiken de prijzen uit. Maar zoals bij alle festivals geldt: het meedoen is het belangrijkste, de prijzen maken het alleen maar extra spannend!

Prijzen Editie 2017
Beste voorstelling- gewonnen door ’s Gravendreef
Publieksprijs- gewonnen door ’s Gravendreef
Aanstormend talent – gewonnen door alle spelers van Floracollege
Bijzondere prestatie- gewonnen door Johan de Witt scholengroep

Download het volledige juryrapport

Deelnemende scholen 2017
Haags Montessori Lyceum, Johan de Witt Scholengroep, Dalton Den Haag, ’s Gravendreef College, Maerlant-Lyceum, De Populier, Floracollege,  Dalton Voorburg.

Meer informatie foto’s en filmpjes zijn te vinden op www.rabarber.net/rabsfestival

Aanmelden voor editie 2018

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page