RAB’s Festival

Rabarber

Verwacht

RAB’s Festival

Op 17 en 18 februari 2018 gaan middelbare scholen een theatrale strijd met elkaar aan.

Het RAB’S middelbare scholieren theaterfestival is een festival waarbij middelbare scholen uit Den Haag en omgeving met elkaar een theatrale strijd aangaan door het maken en spelen van een eenakter van max. 30 minuten naar aanleiding van een thema uit een actuele Haagse voorstelling.

Het Thema van het RAB’S 2018 is  “trots en schaamte” geïnspireerd op de humoristische, rauwe voorstelling Bloedlink die NTjong/HNT i.s.m. DOX in het voorjaar van 2018 zal uitbrengen.

Tijdens het festival volgen de leerlingen ook theaterworkshops, waarbij zij spelenderwijs kennismaken met de andere deelnemers en ze eten samen. De basis van het RAB’S is het tot stand brengen van interscolaire contacten. Maar daarnaast wil het festival middelbare scholieren stimuleren meer met theater te doen en zodoende de belangstelling voor en deelname aan het culturele leven bevorderen.

Jury
De korte voorstellingen die hiervan het resultaat zijn, worden door zowel een professionele vakjury als een publieksjury worden beoordeeld. Beide jury’s schrijven een rapport en reiken de prijzen uit. Maar zoals bij alle festivals geldt: het meedoen is het belangrijkste, de prijzen maken het alleen maar extra spannend!

Deelnemende scholen 2018
Haags Montessori Lyceum, Johan de Witt Scholengroep, Dalton Den Haag, ’s Gravendreef College, Maerlant-Lyceum, De Populier, Floracollege,  Dalton Voorburg, Chr. Lyceum Delft.

Meer informatie foto’s en filmpjes zijn hier te vinden.

Aanmelden voor editie 2019*
* aanmelding 2018 is niet meer mogelijk.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page