De Muren hebben Oren

Rabarber

Verwacht

DMHO

De Muren hebben Oren

Als stadsbewoner maak je onderdeel uit van de stad en daarmee ook van de stadsgeschiedenis. Kinderen uit groep zeven en acht stellen vragen aan hun (oudere) stadsgenoten.

Het educatieve project De Muren hebben Oren van de gelijknamige stichting richt zich op alle belangrijke en bepalende momenten die sinds de Tweede Wereldoorlog tezamen de geschiedenis van Den Haag hebben gevormd. Hieronder vallen de Tweede Wereldoorlog in Nederland en in Nederlands-Indië, de komst van koloniale migranten, gastarbeiders en vluchtelingen naar Den Haag.

Programma op school
Wij verzorgen alle lessen in de klas: een openingsles over de lokale (migratie-)geschiedenis, een les over interviewtechnieken en een les in presenteren. Ook nemen wij de kinderen mee naar het Nationaal Archief, waar zij tussen de archiefkasten bijzondere documenten te zien krijgen.

Na deze grondige voorbereiding trekken wij er met de kinderen op uit, om in groepjes stadsgenoten te interviewen die vertellen over hun (migratie-)geschiedenis.

Het project wordt op school afgesloten met een eindpresentatie en wordt later in het jaar (inter-) scholair afgerond met een voorstelling gemaakt door Rabarber, de theaterschool van Den Haag. Deze voorstelling is gebaseerd op de interviews. In afsluitende workshops spelen de kinderen scènes na, tezamen met leerlingen van andere Haagse klassen. Zo leren ze het verhaal van de ander te ontdekken en door te vertellen.

DOELGROEP:  groep 7 en 8 BO (regulier)
LOCATIE: op scholen in de klas
PERIODE: t/m juni 2017

Meer informatie
Voor meer informatie en interesse in participatie kunt u contact opnemen met Stichting De Muren hebben Oren

Samenwerking
Stichting Muren hebben oren werkt samen met Rabarber, de theaterschool van Den Haag, verschillende Haagse scholen, het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten en het Nationaal Archief.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page