Jury

RAB'S digitale festivalkrant 2018

Jury

Jury

De voorstellingen van de deelnemende middelbare scholen, worden door zowel een professionele vakjury als een publieksjury worden beoordeeld.  De publieksjury bestaat uit één afgevaardigde leerling van elke deelnemende middelbare school.

De professionele jury van het RAB’S 2018 wordt vertegenwoordigd door Bo Maerten, Ellen Goemans en Faissel Asserti.

Bo Maerten
is bekend geworden door haar rol in de film Timboektoe op 14 jarige leeftijd. Bo zat op Rabarber en het Segbroek College in Den Haag waar ze in 2010 haar vwo-diploma behaalde. Vervolgens studeerde zij aan de Toneelacademie Maastricht. Je herkent haar misschien van films en series als:  Feuten, ONM, Van God los, Wolf,  Celblok H, Tessa, Mannenharten 2 en Ron Goossens Low Budget Stuntman. Deze zomer rondt Bo haar studie kunst- en cultuurwetenschappen af aan de Erasmus Universiteit.

Ellen Goemans
geboren en getogen in Den Haag, is actrice en theatermaker. Na de toneelschool in Arnhem (1996) werkt ze bij Double Edge Theatre in de USA. Na terugkomst richt zij, o.a. met Eric de Vroedt (artistiek leider HNT) toneelgezelschap Monk (1997) op. Later werkt ze als freelancer bij ’t Barre Land en Dood Paard, met wie ze o.a. de voorstelling Freetown maakt. Deze voorstelling wordt geselecteerd voor het theaterfestival Vlaanderen 2011 en het Nederlands theaterfestival 2011 en speelt in meerdere theaters in Europa en in New York en Montreal. Verder werkt ze bij tg ECHO, mc KASSETT, doet ze projecten aan de HKU acting en vooropleiding Het Tussenjaar bij Rabarber. Naast theaterwerk maakt ze de installatie Look At Me voor het Todaysart festival in Den Haag en het Noorderzonfestival In Groningen.

Faissel Asserti
kan je kennen uit de serie Vechtershart (2015) waar hij de rol Walid vertolkte, of uit Nieuwe tijden (2016).  De Haagse acteur studeerde aan de Toneelschool Utrecht en heeft de overstap gemaakt naar de Toneelacademie Maastricht. In het werkveld zie je hem naast tv/series/producties ook bij toneelprojecten, zoals de schoolvoorstelling Jihad en natuurlijk de voorstelling BLOEDLINK van NTjong/DOX.

Na het zien van alle voorstellingen schrijven beide jury’s een rapport en reiken de prijzen uit. Maar zoals bij alle festivals geldt: meedoen is het belangrijkste, de prijzen maken het alleen maar extra spannend!